Skip to content

100,00 DKK/stk

Ikke på lager

Optjen point til dit næste køb
Kvalitetsvin matchet med opskrifter
Fri fragt ved køb over 1000 DKK

Vi anbefaler disse opskrifter

3 hurtige om

Bodegas Argueso

Etableret i 1822
Et af de få huse i Sanlucar der stadigvæk har egen bødker
Placeret i hjertet af Sanlucar produceres der hovedsageligt Manzanilla

Andre anmeldelser

Jyllands-Posten, februar 2021: “Helt klassisk. Tør med masser af hav og umami, nydelig frugt, pæn længde. Bredt anvendelig. 90 point”

Beskrivelse

Heredeos de Argueso er en historisk producent af sherry, der stille og roligt gik i forfald i forbindelse med at sherry bodegaerne ikke var i stand til at afsætte produktionen.

I 2016 blev Heredeos de Argueso opkøbt af Bodegas Yuste, og dermed blev bodegaen en del af en lille familie, der har samlet en hånfuld bodegaer i Sanlucar, hvor de bruges til noget forskelligt i forhold til frembringelsen af fantastisk sherry. Det startede med Bodega Santa Anna, der ligger i Barrio Bajo og ligger inde med en +100 år gammel Manzanilla solera. Senere er 46 HA vinmark opkøbt (pago Carrascal) samt bodega Los Angeles, der ligger  Barrio Alto. I 2010 kom den lille Miraflores ind i familien. Miraflores bygger på den berømte pago af samme navn.

Rækken af de små bodegaer, med forskellige mikroklimaer, er optimalt for håndteringen af vinen. Først bruges Miraflores de første år, hvorefter vinen flyttes til Los Angeles. Her laves Aurora. Den del der ikke bruges flyttes videre til Santa Ana, hvor en af de bedste Manzanilla’er – La Kika – laves.

Med andre ord har Yuste stille og roligt opbygget en perfekt kæde af små varehuse/bodegaer til at skabe de bedste sherry’er, der kan laves.

1822 er netop lanceret. Dette er en serie af det bedste af bedste fra de forskellige bodegaer. Og ultimativt Yustes bud på den række af sherry, der skal føre Arueso tilbage til toppen.

Druerne (der er de mest florale der plukkes) stammer fra markerne lige rundt om Sanlucar. Soleraen står på Miraflores kun et par hundrede meter fra kysten.

I næsen er der umoden pære, mandler, salt og i munden finder du en balanceret og meget klassisk Fino, men med strejf af en Manzanilla – for vi er jo i Sanlucar.

Hvad Spiser Man Til Fino 1822?

Tapas er det helt oplagte valg. Rejer, kinke og manchego ost.

Fakta for vinnørden

Land
Spanien
Område
Sanlucar, Jerez
Vinhus
Heredeos de Argueso
Vinmand
Solera fra Miraflores
Druer
Palomino Fino
Landbrug
Konventionelt
Serveringstemperatur
8-10 grader
Alkohol
15%
Allergener
Indeholder sulfitter
Smagsoplevelse
Næsen
Størrelse
0,375l
Produktion
Ukendt
Gemmepotentiale
Drikkes indenfor 1 år

100,00 DKK/stk

Ikke på lager

Optjen point til dit næste køb
Kvalitetsvin matchet med opskrifter
Fri fragt ved køb over 1000 DKK