Cart 0 0,00 kr.
MIN SIDE
Kom nærmere
Tilbud

Bodegas Albamar – Introduktion

895,00 kr.

/stk
Optjen point til dit næste køb
Kvalitetsvin matchet med opskrifter
Fri fragt ved køb over 1000 DKK

Beskrivelse

Albamar i fri dressur

Så løb en af Xurxo Albas vine med 6 stjerner i Gastro i juni/juli 23 udgaven, og som indledningen på anmeldelsen går, så “sætter Xurxo Alba ikke mange fødder forkert i øjeblikket” – og det beskriver perfekt, hvad der sker nede i Galicien i disse dage: Bodegas Albamar eksperimenterer på livet løs, og smider den ene pragtvin ud på gaden efter den anden.

Vinen med de 6 stjerner (Finca 2021) blev desværre udsolgt, da den blev testvinder hos DinVinguide i en albarino-konkurrence, hvor +60 vine blev smagt et par måneder inden anmeldelsen i Gastro. Kvaliteten fornægter sig bare ikke, og i Spanien er Xurxo Alba på rigtig mange Michelin-restauranter. Der er han også begyndt at kunne findes i Danmark. Men det går langsomt, spansk vin er ikke så anerkendt som det franske eller det italienske på vores breddegrader. Det nyder vi godt af, for det holder priser og kvalitet i et stærkt forhold for vinene fra Spanien.

Du får ganske enkelt fantastisk vin til små priser. Her seks forskellige vine, så du kan komme lidt omkring druer, terroir, DO og vinstile – men lover, at alt smager godt 🙂

Her tre røde og tre hvide.

De røde er Capitan Xurello, hvor der virkelig leges med de røde bitre noter fra Rias Baixas. Den røde på caiño 2019 er et udtryk for noget af det flotteste røde, som der er fra Rias Baixas netop nu. 2019-årgangen var lidt varmere og dermed lidt mere tilgængelig. Den sidste af de tre røde er Fusco, Ren mencia på stål der stammer fra Ribero Sacra.

Finca 2022 er landet og den får du i stedet for 2021’eren. Det er udtryk for en formidabel enkeltmarksvin. Den har mange år foran sig, men kan godt prøves nu. De øvrige hvide er godello-druen fra Valdeorras. Derudover får du PAI 2022 et smukt ægteskab mellem to fudres af albarino, hvor det ene har gennemgået malo og det er undertrykt i den anden. Saltvand, bagernoter og syre.

Du stifter bekendtskab med 4 vine fra Rias Baixas og en enkelt fra Valdeorras og en enkelt fra Ribero Sacra, hvor druerne caiño, mencia, godello og naturligvis albarino alle er i spil. Alt med naturgær. Noget kun på stål, andet på brugt fad. Mangfoldighed og mange ansigter får du fornøjelsen af her.

Du kan læse mere om Xurxo lige her eller blive klog og nysgerrig på Rias Baixas her.

895,00 kr.

/stk

vine

  Product total

  Options total

  Grand total

  Køb nu og optjen 18 DKK pr. stk.!
  Optjen point til dit næste køb
  Kvalitetsvin matchet med opskrifter
  Fri fragt ved køb over 1000 DKK
  Hvaddrikkermantil
  ÅBNINGSTIDER KUNDESERVICE
  Man – Fre: 10:00 – 17:00
  Lør – Søn: Lukket
  MENU
  KUNDESERVICE
  ADRESSE (KONTOR)
  Nybrovej 188
  2800 Lyngby
  Sociale medier
  TILMELD DIG NYHEDSBREVET
  © 2024 HVADDRIKKERMANTIL | Webshop af MerkurNord
  linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram
  Min kurv
  Kurven er tom

  Du har ikke lagt noget i kurven endnu.