Vinsmagning – de virkelig sjove og de virkelig alvorlige (på den sjove måde)

vinsmagning

Vinsmagning findes i mange forskellige afskygninger, og det er reelt kun fantasien, der sætter grænser for, hvordan vi kan lege, uddanne, undervise, perspektivere eller bare nyde dråberne. De kan holdes hos dig, men vi har også lokaler til forskellige typer af begivenheder.

Et par af de vinsmagninger som vi tilbyder er bl.a.

Den med kunderne – når du gerne vil skabe professionelle og kvalitets-rammer om et arrangement med dine kunder

Vi finder i fællesskab fem kvalitetsvine frem, som alle er dyrket ud fra bæredygtige principper og matcher vinene med fem små skarpe stykker mad/tapas, der viser vigtigheden i at sammensætte mad og vin korrekt – præcis som at have det rigtige kunde-leverandørforhold og hvordan forskellig vin tiltaler forskellige målgrupper og typer af mad. Med andre ord en vinsmagning hvor vi har det sjovt i professionelle rammer.

Ring 51242666 eller skriv hgj@gastroland.dk for en snak om mulighederne og et godt tilbud.

Den alternative fredagsbar eller som afslutning på en lang faglig dag med masser af teoretiske indlæg

Vi finder i fællesskab mellem tre og fem dejlige vine, som bare smager godt.

Vinen får følgeskab af en masse chips, brød, små anekdoter om vinbønderne og ellers sørger vi for, at der er nok vin til virkelig at få smagt på de forskellige druer.

Kan bruges til et polterabend, eller hvis I bare syntes, at der er brug for lidt kulør på tilværelsen en grå mandag – eller til at kick-starte weekenden med en sjov fredagsbar, hvor vinsmagning er indarbejdet.

Ring 51242666 eller skriv hgj@gastroland.dk for en snak om mulighederne og et godt tilbud.

Den med fokus på teambuilding

Vi kommer med fem-seks spændende vine, der alle er karakteristiske for deres område og drue.

Her fokus på jeres evne (med en masse hjælpemidler) til i fællesskab at få identificeret bestemte vine. I arbejder i hold mod hinanden og mod tiden. Hjælpemidlerne er bl.a. en professionel duftkasse, vinbøger og et udvalg af vine, som er beslægtet med de ”blinde vine” som I smager på.

Tager typisk mellem 2 og 5 timer – alt efter ambitionsniveau.

Programmet vil være bygget op om korte præsentationer af en vin, hvorefter grupperne får 15 minutter til at prøve at identificere vinen ud fra land, område og drue

Ring 51242666 eller skriv hgj@gastroland.dk for en snak om mulighederne og et godt tilbud.

Den med masser af mad og vin

Vi kommer med lige så mange vine og lækre tapas som I ønsker.

Mad og vin er afstemt og understreger, hvordan mad og vin løfter hinanden i fællesskab.

Du er mæt når vi er færdige

Ring 51242666 eller skriv hgj@gastroland.dk for en snak om mulighederne og priserne.

Vi kan også tage udgangspunkt i en bestemt drue, land eller vintype som rødvin eller måske Sherry, og når Sherry skal være helt i top (læs detaljeret og fyldt med sjove fakta), så kan vi trække drengene fra Sherrybodega med til smagningen. De er uddannede Sherry Educators, og har virkelig styr på den hedvin!

Priserne for de forskellige vinsmagninger svinger efter type og indhold af vine, men starter typisk ved 250 kr per person ved 10 personer.

Julefrokostbordet – med et par alternative opskrifter

Makrelmad dekonstruktion

Julen handler naturligvis om mange forskellige eksistentielle og religiøse forhold – MEN det handler også om at hygge sig i godt selskab med familie og venner. I forhold til hygge, så er de perfekte rammer en stor frokost. En stor julefrokost naturligvis.

Her finder du nogle gode ideer til frokostbordet

Stegte sild med chili og æble 

Makrelmad som friture-bomber

Laks som lakserillette

Hvis du har et slag i fryseren – så få lavet rullepølsen!

I stedet for flæskesteg skal du lave en porchetta – det her er sværd HELE vejen rundt om stegen 🙂

Anden med som rillette

Is med svesker – det bliver ikke mere julet end det.

Glædelig jul!

Påskebordet – hvad skal der på?

Påskebordet adskiller sig en smule fra både Pinse- og Julebordet. Forskellen skal hovedsageligt findes i Påskens symboler, hvor både ægget og lammet er dominerende. Påskeægget kan ifølge diverse historier på nettet identificeres helt tilbage til middelalderen, hvor gejstlige velsignede påskens bord – herunder ægget. Ægget er i øvrigt også et frugtbarhedssymbol.

Lammet er symbolet på JK, men kan også føres tilbage til det gamle testamente, hvor Gud beordrede slagtning af et lam. Det er en af årsagerne til, at vi spise lam, når det er Påske.

De gode historier bagved både lammet og ægget skal naturligvis med på bordet, men et velfungerende Påskebord skal starte med silden – og have snaps velplaceret rundt omkring på bordet.

Sild kan laves på mange måder, og der skal gerne være tre-fire forskellige på bordet. Her er to gode muligheder:

Sild på grill. Lavede dette første gang efter en tur til Portugal, hvor grillede sardiner med kogte kartofler findes mange steder. Det smager fantastisk og så er grillen også tændt – det kan du bruge til andre sjove opskrifter på dagen.

Stegte sild. Her med chili og kanel. Egentlig en nem måde, at få lavet lidt mad i forvejen på. Kan med fordel laves en eller to dage inden frokosten skal indtages.

 

Lidt inspiration fra det franske kan føre dig omkring en rillettes af svin. Det er en simreret, som tager lang tid, men det meste af tiden går alene med at kødets struktur nedbrydes i gryden. Med Dijon og surt som tilbehør er dette en fantastisk spise.

Du kan også gå den lidt mere avancerede vej, og lave æbleskiver med rillettes. Æbleskiver er naturligvis lidt mere julet – og hører måske mest hjemme på netop julebordet. Men med knust rødbedegele (eller chilisauce) og eddikepulver til har du skabt en komplet illusion om det søde køkken i det salte hjørne. Plejer at give lidt god snak rundt om bordet.

Nu skal du have noget æg på bordet. Her lavet som italiensk frittata med kål. Kål er stadigvæk til at få fat på, så få lavet en eller to, hvor farverne kan spille sammen.

 

Efter ægget skal der lam på bordet. Har tidligere lavet rullet lammeslag med tørrede frugter og så på indirekte grill i en del timer for at nedbryde slaget. En anden mulighed, hvor grillen også skal bruges, er naturligvis lammekølle.

 

Den kan du servere med frisk salat og kartofler i saltdej.

 

Hvis I er meget kødglade, så lav en porchetta ud over lammekøllen. Det begynder at blive lidt vulgært – men omvendt kan en Påskefrokost fint strække sig over 8-10 timers spisen og snakken rundt om bordet. Og de 360 grader af flæskesvær sidder altså bare lige i skabet.

 

 Ost og sødt skal der også til – og så begynder mætheden givetvis at sænke sig over bordet.

Husk det skal drikkes mange øl og snaps til den fede mad.

Når du dagen derpå vågner med behov for salt og fastfood, så lav din egen shawarma af resterne fra køllen – min opskrift på chilisauce ala shawarma er lige her.

 

God fornøjelse