Skip to content
Nina Højgard sommelier

Nina Højgaard Jensen anbefaler vine

Nina Højgaard Jensen er tidl. chefsommelier på Restaurant Kong Hans, vinder af både DM 2017 og 2019 for sommeliere og så vandt Nina Højgaard Jensen sølv ved verdensmesterskaberne, Best Sommelier of the world 2019, der blev afholdt i marts i Belgien 2019.

Note: faktaboks^

Hos HvadDrikkerManTil er vi så heldige, at Nina Højgaard Jensen hjælper os med at have det helt rigtige udvalg af vine ved at udvælge nogle stykker til os. Nogle af de vine, som Nina har anbefalet er bl.a.:

Domaine Duseigneur, Catarina, Châteauneuf-du-Pape, Frankrig, 2015, “Ofte er du-Pape en blend, men Catarina 2015 er kun lavet på Grenache. Lidt utraditionelt, hvor det ellers er normen at blande med mere kraftfulde sorter såsom Syrah eller Mouvedre. Resultatet er en vin med stor intensitet, en flot tanninstruktur af finkornede, modne tanniner i kombination med en ren, lys, charmerende frugt og behagelig syre. Det er en vin som på én gang besidder enorm elegance og kraft, og er noget mere interessant end den almindelige Châteauneuf, der blot tilbyder flot kraft”.

Revolution – red solera – Johannes Zillinger, Velm, Østrig, NV“Revolution er et blend fra Østrig. Blend både på tværs af druesorter og på tværs af årgange. Med brug af bl.a. den østrigske druesort Roesler, er der her flotte skovbær i næsen og masser af syre i vinen.”

Numen, Grüner Veltliner, Johannes Zillinger, Weinviertel, Østrig, 2013. “Johannes Zillinger er et af de største, unge talenter i Østrig. Numen er Zillingers toplinje, som gæres på store fade, der bidrager til en langsom oxidation af vinene, indtil de tappes på flaske. Numen-linjen hører til blandt de bedste vine fra Østrig, som er et vinland med utrolig høj gennemsnitskvalitet, der generelt fortjener mere opmærksomhed!”

Le Canal des Grands Pièces, 2016, Domaine de l’R, Chinon, Frankrig. “Der er tale om en saftig rødvin med en strukturel og flot afslutning fra det franske Chinon område. Druen er Cabernet Franc, og den har ligget i betontanke.”

Hvis du vil læse lidt om, hvordan Nina Højgaard Jensen oplevede VM-sølv kampen, så kan du finde en fin beskrivelse her hos Feinschmeckeren.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

140,00 DKK /stk
Domaine Du Joncier

L'O de Joncier, 2017

Côtes-du-Rhône|Frankrig
149,00 DKK /stk
Johannes Zillinger

Reflexion, Lage Sonnberg, Zweigelt

Niderøstrig|Østrig
125,00 DKK /stk
Domaine Duseigneur

La Chapelle, 2016

Côtes-du-Rhône|Frankrig
Nina Højgard sommelier