Field-blend med bær i næsen og helt ren i munden. Frisk perfekt til fed fisk eller tatar.
140,00 kr.
Desværre ude - prøv super dette lækre blend fra Javier Revert - meget lig stilarten fra Camino:
lækkert grillat Alvar de Dios' Camino 2019 er meget i samme stil som de tidligere årgange. Camino de los Arrieros er nemlig et field-blend lavet på lokale druer fra Arribes-området, og selvom varmen variere fra årgang til årgang, så er tilgangen og filosofien den samme. Druerne bastardo, mencia og Rufete er dominerende i dette flotte og strukturelle og super saftige blend, som i fine lag byder på masser af syre og frugt. Går du på druejagt, så finder du faktisk mere end 20 forskellige vine i vinen, herunder flere forskellige druer, der bruges til hvidvin. med andre ord et ægte field-blend.
Camino er en overbevisende magtdemonstration i, hvordan de nye vine fra Toro/Arribes skal smage, når det er en af de nye hot-shot vinmagere, der står bag. Alvar de Dios har opnået stor respekt i Spanien, hvor han genopfinder vinstilen fra Toro og Arribes.
Da gastro anmeldte Camino (2017) var det til prisen på 159kr per flaske, og der skrev Rasmus Palsgård bl.a. "og det er svært ikke at blive imponeret over kompleksiteten, når man ser på vinens pris". Og Rasmus Palsgård fortsætter: "en vin i meget flot balance, der giver utrolig meget underholdning for pengene". Vi har siden været i stand til at sænke prisen, ikke mindst fordi vi arbejdere tættere og tættere sammen med den unge Alvar - og dermed også sælger mere og mere af den fantastisk vin i takt med, at flere og flere får smagt det fantastiske univers, som Alvar de Dios har skabt.
Planterne står på en jordbund præget af granit, og hovedmarken ligger indenfor DO Arribes. Marken ligger tæt på Douero-floden, og vinen er mere vegatal end meget andet du kender fra området. Planterne er er mellem 100 og 120 år gamle og ligger 700-950 meter over havets overflade.
Druerne høstes manuelt, i tidligere årgange har Alvar fjernet stilkene, men mascerationen er nu på helklaser. En kold-maceration på omkring 2 døgn. Fermentering er med vildgær i rustfrie ståltanke. Til sidst ligger vinen i brugte 300l franske egetræstønder omkring 8-10 måneder. Vinen kommer ufiltreret og ikke filtreret på flaske. Kun tilsat en smule svovl. Om det er naturvin eller ej må du bedømme, det er i hvert fald en vin der er lavet helt naturligt, men som smager af mere - og med minimal intervention i kælder.
Vinen er let at drikke, men har masser af kraft og struktur, og kan bruges til både rødt kød som kalv, men også til mere rolige øjeblikke. Byder på en elegant struktur og afbalanceret med mineralske toner og urter i smagene.
2019 er lidt mere koncentreret end 2018, da 2019 var et ganske varmt år, men anvendelsesmulighederne er i bund og grund de samme. På grund af varmen og høstudfordringer er det blot blevet til 4000 flasker. Så skynd dig. Det bliver hurtigt udsolgt.
Super elegant vin, hvor du kan smage og mærke lagene i vinen. Prøv den til lam – gerne på grill eller fra ovnen med en salat på kikærter og aubergine til lammet. En helstegt kylling (på grillen) vil også være godt eller måske confit canard. Let nedkølet er den god til tatar. Altid serveret ved omkring 12-14 grader.
Parker 2018: The varietal mix of the 2018 Camino de los Arrieros was significantly different from thatof 2017 due to the very different weather and the fact that a hailstorm in June wiped out 60% of the crop. So, here we are talking about some 25% Trincadeira Preta, 20% Bastardo, 15% Juan García, 10% each Rufete and Mandón, 10% other red varieties, 5% Garnacha Tintorera and 5% white grapes. The nose is terribly attractive, perfumed and light, almost ethereal, reminiscent of watermelon, pomegranate and acid berries. It has unnoticeable alcohol and a lightish mouthfeel with pure and refreshing flavors. It's a wine that feels very alive and with lots of light; it lifts you up. Bravo! 12,500 bottles were filled in September 2019.
140,00 kr.
Du har ikke lagt noget i kurven endnu.