Skommende og lækker ancestral albariño
185,00 kr.
Xurxo Alba kan ikke lade være. Han elsker at afprøve og lege med druer, gæring, jord, orientering, vinmark-strategier, løv-og beskærringsstrategier, helklaser, afstilkning, sur lie, battonage, fudres, ler, cement, stål, blends - kort sagt alt hvad der har med vinlavning i Galicien skal prøves.
Smagte Ancestralen for et par år siden i Cambodas, da Xurxo lod os smage første forsøg. 2022 var første gang, at boblerne ramte de danske kyster, og nu har vi den heldigvis hjemme i 2023-årgangen.
Det er lækre bobler der byder på en skummende, friskt, integreret, syrerigt og bare smagefuld profil. 2023'eren fortsætter i samme retning, og det bliver egentlig bare bedre og bedre.
Helklaser med let pres/let ekstraktion. Flasket få dage inden gæringen er færdigt, og degorgement efter 9-10 måneder på sur lie. Flasken toppes op med den samme vin. Det vil sige ingen ændring på sukker eller alkohol.
Endnu et af de mange ansigter, som Xurxo Alba skaber med albariño-druen.
Oplagt med friskhed på din tallerken. Kan også være en frisk ost. Men tapasbordet vil være oplagt
René Langdahl - Ugens Yndlingvine uge 49, 2024: "Xurxo Alba Padín eksperimenterer videre. Han kan ikke sidde stille og mange af hans vine er fremragende, andre mindre interessante. Her har han refortolket den gamle stil for albariño fra den anden side af grænsen, i Vinho Verde, hvor vinene engang var mestendels perlende, halvvilde og en smule sødlige. Han har kort sagt lavet pet-nat og det virker. Crazy æbleduft, pæremost og limoncello med havvand og ristet gær. Nybagt brød med helt lys catalansk olivenolie og fine bobler i forhold til hvor kort tid den har ligget på bærmen. Færdiggæret på flaske og degorgeret. Vil helt sikkert ramme et ungt publikum, som kan lide tør og perlevin. Som frizzante fra Valdobbiadene, bare uden blomster- og humleduften".
185,00 kr.
Du har ikke tilføjet noget til kurven.