Mencia-blend fra Rias Baixas
160,00 kr.
Capitán Xurelo var oprindeligt tænkt som et privat projekt fra Xurxos side af, men da han testede den af i 2017 viste det sig hurtigt, at vinens syredrevne profil med noter af jordbund, lyse røde bær og lette mentol dufte var en perfekt opskrift på, hvordan en rødvin fra Rias Baixas skal se ud og smage.
Xurxo Alba har her skabt et blend på caiño, mencia og espadeiro. Forholdet mellem de tre druer er lidt forskelligt fra år til år, men er typisk klart mest drevet af mencia-druen. Det gælder igen også den nye årgang 2022, som dog også har lidt mere vildskab end de tidligere årgange.
12 måneder på bruge franske fade og så direkte i flasken uden filtrering.
Det er en vin, der stiller krav til drikkeren, men hvis du er fan, så har du fundet en vinstil, der virkelig er lækker til let mad med masser af grøntsager, lyst kød og fisk på grillen! i 2022-versionen er de balsamiske noter dominerende, så brug eddike i salat og til fisken – det bliver et lækkert match! 22’eren er i øvrigt den årgang med de flotteste scores fra Parker med hele 92P.
Xurxo Alba viser igen, at Rias B er meget mere end hvidvin, selvom det er mellem 98 og 99 procent af al vin, der er hvid fra denne lille DO, der lever et vådt og hårdt liv med Atlanterhavet som nabo og mere end dobbelt så meget nedbør, som vi har i Danmark. Rødvin som du aldrig har smagt det før! Men uha det som det smager 🙂
Fisk og grøntsager er ret oplagt, men også lyst kød vil være godt. Husk at få syre med i maden. Det kan du f.eks. gøre med tomat. Grøntsager er også godt, da der er bittertoner i vinen. Tatar på okse vil også være godt – og så skal det balsamico med i retten
160,00 kr.
Du har ikke lagt noget i kurven endnu.