Urter, umodne røde bær, syre og struktur på flaske
210,00 kr.
O Esteiro er det gennemgående navn for de top-linjen af de røde, som Albamar laver i Rias Baixas. Typisk laver han en på caiño, en på espadeiro, en på mencia og så dette blend, hvor der 40% caiño, 20% mencia og 40% espadeiro i vinen.
Minimal intervention og traditionelle metoder i både kælder og mark og efter økologiske samt bæredygtige principper. Bodegas Albamar er verdenskendte for Xurxo albarinoer, men hvis du får muligheden for at komme tæt på troldmanden, så vil du opleve, at han elsker at tale om (og drikke) de røde. Dem laver Xurxo Alba en del af, og med dette smukke blend viser han tydeligt, Rias Baixas har en stor fremtid på de røde. hvis du er til syre, urter, bitterhed, struktur. Druerne der arbejdes med i det lille DO er caiño, mencia og esopadeiro. O Esteiro Espadeiro er muligvis topvinen blandt de de røde. Cainõ, udtrykker mere urt, grønt og bitterhed. Super spændende til lette fiskeretter. Blendet er lidt mere tilgængeligt og i balance – men skriger stadigvæk Rias Baixas på en super drikkevenlig måde.
Som alt vin fraa Xursos hånd er der tale om spontan fermentering på vild gær. Pres med stilke (delvist), masceration i omkring 3 uger i åbne kar, hvor toppen vendes hver dag. Til sidst kommer vinen på gamle og små brugte franske fade i 8 måneder. Som alle de røde, så flasker han uden filtrering eller klaring.
2019 løb med 95P hos Parker – det var gennembrudsåret for de røde. 2021 er køligere og byder på mere granit, saltvand, brusende hav og små røde bær og peber.
Fisk på grillen der er pakket ind i urter. Svinemørbrad stegt helt.
2019 årgangen
Parker 95P
210,00 kr.
Du har ikke lagt noget i kurven endnu.