Granit og salinitet på flaske
295,00 kr.
Sesenta Arrobas 69 arrobas er endnu et lille sideprojekt hos Xurxo. Her oprindeligt startet op i samarbejde med den lokale vinbar, Bargos, der ligger midt i byen Pontevedra. Det kan diskuteres om det er Sesanta eller Finca O' Pereiro, der er Xurxos topvin. De fleste peger nok på den fantastiske Sesanta, men der skal typisk målfoto til for at lave den vurdering. Det er ellers to forskellige vine - selvom begge er proppet med salinitet, syre, hvide frugter og masser af citrus i en tekstur der nærmest er levende og ved at eksplodere.
69 Arrobas afspejler et fælles ønske om at lave albarino-vine, der reflekterer druen, det lokale klima og jorden i området. Druerne stammer fra fem mikro-parceller. Tre af de fem parceller består af planter, der er over 100 år gamle, de to andre lige omkring 90 år gamle. Jorden er stort set kun granit. Når der tales om mikro-parceller i et Rias Baixas perspektiv, så er der i øvrigt tale om meget meget små mængder. Typisk sat i baghaver for mange år siden.
De fem parceller står lidt inde i landet modsat marken til Finca'en, der nærmest står på stranden, men parcellerne er påvirket af floden Umia. Albarino lavet i stål, hvor det har ligget i 15-18 måneder på stål - og ofte hele perioden sur lie (det afhænger lidt af årgangen). Vinen flaskes uden filtrering eller klaring og kun med brug af et minimum af svovl. Resultatet er en muskuløs vin der både er kompleks, men også har et klar og frisk profil. Saliniteten og spændstigheden er ikke til at komme uden om.
Et smukt glas albarino - og måske det bedste glas albarino, som den lille troldmand, Xurxo Alba, fremtryller.
Nu må der godt komme lidt fedme på tallerkenen. Selvom der ikke har er fad i vinen, så er der masser af smag fra sur lie'en. Prøv med lidt tungere saucer. Grøntsager og fisk på grillen med masser af krydderurter og citron ovenpå.
295,00 kr.
Du har ikke lagt noget i kurven endnu.