Mineralsk og stenet – som at klemme saften ud af granit
135,00 kr.
Iria Otera er født og opvokset i Ribeiro, så det var helt naturligt for Iria, at vineriet skulle ligge i Ribeiro, der givetvis er et af de mindst kendte DO’er i Galicien. Det var i 2015 at Iria valgte at søsætte egne vine; og laver nu vine i fire af de fem DO’er i Galicien.
Iria kan kombinere en Ph.d. i ønologi med mange års erfaring fra arbejde på forskellige bodegaer, specielt i Galicien har Iria arbejdet på flere bodegaer. Tilgangen er naturlige vine med minimal intervention og helst uden brug af svovl. Iria søger tilbage til tidligere tider og med vedvarende og fokuseret arbejde i marken, kan druerne dyrkes helt naturligt, selvom det regner meget i området og er præget af fugt og Atlanterhavets luner. Kælderarbejdet er præget af rengøring 🙂 og minimal intervention.
Som det er typisk for Riberio, så er der A Seara et blend. Lokale druer fra området Valle del Avia, som er Ribeiros naturlige fødested, og fra forskellige marker er forsigtigt høstet omkring september. Her er tale om field blends med en overvægt af den lokale treixadura, men også godello er tydelig i glasset.
Efter lidt skindkontakt har vinen ligget på cement i 8 måneder inden flaskning. En måde der er benyttet de sidste 100år i området. I glasset har du en fyldig, aromatisk let krydret vin, der rammer med præcision.
Nu skal vi have kylling. Smid en hel kylling i ovnen eller over grillen. Grøntsager og evt. lidt surt.
135,00 kr.
Du har ikke lagt noget i kurven endnu.