Cart 0 0,00 kr.
MIN SIDE
Kom nærmere
Aseginolaza & leunda
Vingården arbejder efter bæredygtige principper eller er økologisk

Tentenublo

Tentenublo Tinto, 2019, Tentenublo, Alavesa, Rioja, Spanien

93
 Point
|
Parker
Rioja, Alavesa
|
Spanien

155,00 kr.

/stk

Ikke på lager

Optjen point til dit næste køb
Kvalitetsvin matchet med opskrifter
Fri fragt ved køb over 1000 DKK

Beskrivelse

Bjergvin fra Rioja, hvor vinmager og ejer af Tentenublo, Roberto Oliván, har lavet et blend der tager udgangspunkt i terroir mere end den traditionelle Rioja-stil, hvor fad spiller den mest centrale rolle. Tentenublo har absolut fad og tanniner, der er med til at definere vinens rammer, men det er Alavesa, som du smager, når du åbner det her blend fra udkants Rioja, Alavesa.

Alt er dyrket økologisk, og druerne står i ca. 600m højde omkring Viñaspre. Planterne er op til 100 år gamle og står delvist beskyttet af bjergkæden Cantabria, og ellers udsættes de for en den hårde vind, der kommer fra nord. Jorden er fattig og står lavt. Druerne skal med andre ord kæmpe for at få nok næring.

I kælderen er der tale om spontan gæring i åbne stål fade. Skallerne slås let ned og den malolaktiske gæring sker i franske fade, hvor vinen ligger i 9 måneder, inden den ligger 9 måneder på cement.

Hvad Spiser Man Til Tentenublo Rød?

Stuvninger og rødt kød er oplagt. Lav en gang chili con carne eller smid nogle bøffer på grillen

Fakta for vinnørden

Land
Spanien
Område
Rioja, Alavesa
Vinhus
Tentenublo
Vinmand
Roberto Olivan
Druer
Tempranille, garnacha og viura
Serveringstemperatur
13-15 grader
Landbrug
Økologisk og lav intervention
Alkohol
13,5%
Allergener
Indeholder sulfitter
Størrelse
0,75l
Produktion
13600
Gemmepotentiale
Drikkes inden 2030
3 HURTIGE OM

Tentenublo

● Der arbejdes med små parceller/marker. De 10 hektar er fordelt på 31 små marker
● Alt er økologisk (og certificeret fra 2020)
● Med højder på omkring 600 meter er det en helt speciel vinstil, som Roberto står for

Andre anmeldelser

Parker The red 2019 Tentenublo was produced with the fruit from different plots planted with Tempranillo, Garnacha and white grapes in the Sobremoro paraje (a place in Viñaspre that has 300 hectares) that has red sandstone soils that produces powerful wines. Each plot is fermented separately, in concrete or plastic bin, depending on the size, and the wines matured also separately in different oak barrels for nine months. 2019 is a riper vintage, and the wines show it. This has a heady perfume with something earthy, floral, with tons of aromatic herbs (rosemary, thyme, lavender), nutmeg, clove and other spices reminiscent of a vermouth, with notes of ink, a bit mysterious (soy sauce?) and attractive, with notes of black fruit. The palate is medium to full-bodied, very complete, with fine tannins and a powerful mouthfeel. This has 14.5% alcohol but doesn't feel warm at all. This has personality and is very attractive. 13,633 bottles produced. It was bottled in July 2021.

155,00 kr.

/stk

Ikke på lager

Tilføj til favoritterFavorit
Tilføj til favoritter
Optjen point til dit næste køb
Kvalitetsvin matchet med opskrifter
Fri fragt ved køb over 1000 DKK
Hvaddrikkermantil
ÅBNINGSTIDER KUNDESERVICE
Man – Fre: 10:00 – 17:00
Lør – Søn: Lukket
MENU
KUNDESERVICE
ADRESSE (KONTOR)
Nybrovej 188
2800 Lyngby
Sociale medier
TILMELD DIG NYHEDSBREVET
© 2024 HVADDRIKKERMANTIL | Webshop af MerkurNord
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram
Kurv
Kurven er tom.

Du har ikke tilføjet noget til kurven.