En lidt mere alvorlig side af Nerello Mascalese
210,00 kr.
Neromagna er Emilio Sciaccas demonstration af, at når kun det bedste er godt nok, så bliver det virkelig også godt, når vi snakker Etna og nerello mascalese.
Rosobrillo'en (lillebror til Neromagna) var vinen vi først forelskede os i, men Neromagna var vinen der med syvtommersøm demonstrerede, hvad Emilio kan opnå med sit nye projekt.
95% nerello mascalese og 5% nerello cappucio er blendet. På den måde et meget karakteristisk forhold mellem de to druer, når de røde Etna'er laves.
Druerne stammer fra planter der er omkring 70 år gamle og vokser på Contrada'en Allegracore Randazzo. Det vil sige den nordvendt del af Etna - og vi er ca. 700m over havets overflade. Druerne høstes ved håndkraft, stilke fjernes og presses forholdsvist blødt. 14 dage masceration og spontan gæring på den naturlige gær - som alt hvad Emilio laver.
Omkring 18 måneder på stål. Ingen filtrering eller klaring. Kun lidt svovl ved flaskning.
Emilio laver lidt under 4000 flasker, og udtrykket har udviklet sig siden de første årgange, hvor en lille del af mosten havde ligget på eg. Nu er smagen meget ren og du finder nogle spicy notet og masser af mineralitet i næsen. Det hele er pakket nænsomt ind i tanniner, der små-genialt og lidt undertrykket skriger Etna lige i hovedet på dig.
En vinstil der sammenlignes med Bourgogne og Chianti - men også Gredos har tydelige stilmæssige karakteristika med Etna. Frugt, syre og mineralitet.
Her skal du have rødt kød eller modne oste. Svampe er også godt til Neromagna - specielt hvis du kan få fast på en fra 2018 eller ældre.
210,00 kr.
Du har ikke lagt noget i kurven endnu.