Les Clous blev 1. cru i 2006 - perfekt til mad
350,00 kr.
Les Clous er seneste opnåede 1. Cru i Monthelie, hvor Les Clous blev forfremmet til 1. Cru i 2006. Les Clous stejle skråninger er præget af ler og kalk i bunden og hård overflade i toppen. Marken er sydvest vendt og vinen herfra er typisk rig, mørk med frugtnoter og mineralitet. Dette oplever du både i næse og gane.
Domaine Changarnier er et lille familieejet domaine, hvor de blot laver 25000-30000 flasker om året. De bor i den lille by Monthelie, og selvom vinen har et flot niveau, så er huset ikke så kendt. Dels laves der som sagt få flasker og dels ligger det jo kun ved siden af Volnay - men Chnagarnier strækker sig dog også over Pommard, Meursault og Volnay; men de fleste røde kommer fra Monthelie. En meget undervurderet kommune, syntes vi.
Les Clous er en "midtervin" i porteføljen, men i forhold til Monthelie Rouge og Champs Fulliot er Les Clous sin helt egen og fortjener at blive oplevet. Der er pæn struktur i vinen fra fadene (kun 13% er nye) og med 25% helklase også grønt der skaber balance imod det varme 2023. Les Clous'en er en af de personlige favoritter. Lidt mere liv og virkelig god til mad.
I 2023 er der igen brugt 25% helklaser, men kun 13% nye fade, hvor mosten har ligget lige omkring 12 måneder efter 21 dage masceration og fermentering på stål.
Her er frugt og saft. Drik den til okse eller kalv. Gerne med stegeskorpe - så en steg vil være godt.
2022
Jasper Morris 92P
2015: WineEnthusiast 92P
350,00 kr.
Du har ikke tilføjet noget til kurven.