Lækker økologisk Bourgogne fra Monthelie med frugt, syre og krydderier og kun 8% på nye fade
285,00 kr.
I en højde af 365 meter ligger den lille vinby Monthelie og beskuer de frygtindgydende naboer Auxey-Duresses og Meursault, men faktisk har Monthelie også selv noget af byde ind med!
Changarnier-familien har været bosat i byen i mange århundrede og domaine'et blev grundlagt helt tilbage i 1720. Siden 2004 har Claude og Antoine Changarnier arbejdet på at bringe Domaine Changarnier tilbage til fortidens storhed.
I dag dækker Changarnier Meursault, Monthelie, Auxey-Duresses og Pommard, men det meste af vinen stammer fra Monthelie.
Deres entry rouge er denne Monthelie, hvor der er lavet lige omkring 3000 flasker. Markerne er øst-vendte, med masser af dybde i jorden, der giver vin med flotte smagsnoter af krydderurter i den frugtrige rødvin. Den kan fint ligge køligt i 5-8 år.
Druerne er plukket ved håndkraft og sorteret. 25% helklase og resten afstilkes inden vinen gennemgår 18 dages vinificering.
12 måneder på træ, hvoraf blot 8% er ny eg. Det er markant mindre end tidligere og deres nye kældermester er virkelig ved at få flyttet Changarnier helt ud i fronten af den nye stil i Bourgogne. Til sidst ståltanke i nogle måneder inden vinen efter en let filtrering er flasket. Ingen fining er benyttet. Der svovles let ved flaskning og ligger med total 60 mmg/l og frit på 35 mmg/l.
Et enkelt, men flot udtryk står tilbage i denne flotte økologiske entry Rouge fra Bourgognes hjerteland, hvor der er smæk på smagsnoterne. Lang afslutning.
Mulighederne er faktisk ret mange. Lammemørbrad vil være flot, men også svampe passer til. Gris vil være perfekt. Du kan også prøve en fisk som makrel, specielt, hvis du som her har lavet den som kugler, der får en tur i den gyldne brønd.
2022
Jasper Morris 88-90P
2018
0P Wine Enthusiast
2017
Kvindevin.dk smed 5 stjerner efter 2017-årgangen.
285,00 kr.
Du har ikke tilføjet noget til kurven.