Kåret til årets bedste rødvin (2024) af Tim Atkin i hele Navarra.
220,00 kr.
2021
98P og “Redwine of the year” af Tim Atkin: In Cuvée Las Santas, Pedro Leunda and Jon Aseginolaza have made an ethereal wine from their most northern and coolest vineyards in the Valdizarbe area of Navarra, close to Pamplona. This Garnacha reflects its origins of small plots of old bush vines at more than 600m. Indigenous yeasts are used during fermentation in stainless steel and the wine is aged in French oak for 11 months. It is velvety, seductive, and a little exotic with a touch of mint and attractive herbal notes. It finishes with a flinty, stony note from the limestone soils. Only 1,374 bottles made. Devine! 2024-27
+93P Parker
2020
Parker (Wine Advocate, +93P : “The 2020 Cuvée Las Santas was produced from a number of small plots at higher altitudes and cooler expositions (north), only Garnacha, small plots. It has some Mediterranean, Châteauneuf-like character (cherries in liqueur, Mediterranean herbs) with 14% alcohol, very good acidity and very fine grained tannins. They fermented it with 50% full clusters and matured it in used French oak barrels for nine months. This is the wine they produce in the style they like, a more personal wine from special plots. 1,423 bottles were filled in March 2022. The 2021 was still in barrel when I tasted their wines”.
100% garancha fra små plots er indbegrebet af, hvad Jon Aseginolaza og Pedro Leunda arbejder med. Deres besættelse (og det er en besættelse) er nemlig at genskabe Navarras brug af garnacha. Derfor jagter de konstant nye små garnacha plots i Navarra, som kan bruges i deres stræben. Det er denne cuvee et smukt eksempel på!
Pt. arbejder de på mere end 18 plots i Navarra. Den mindste er 0,1 ha, og den største er lidt under 3 ha. De laver blot omkring 25ooo flasker om året, og deres vine bliver mere og mere efterspurgte. Læs mere om Pedro og Jon her.
Her er der druer fra fire små mikro-vinmarker. Derfor en cuvee. Alle mellem 0,2 og 0,25ha. Markerne her er også nogle af de højeste beliggende, som de arbejder med, hvor Distingo der ligger i 655m højde er den højeste. Distingo er sydvendt, de øvrige øst. Jordbunden kalk og granit.
Halvdelen af druerne afstilkes og lægges oven på den anden halvdel, der som helklase er lagt i bunden af tanken. Dermed arbejder de her med carbonique macération. Præcis som de gør på enkeltmarksvinen La Torraza.
Mosten er håndpresset og overført til stål, hvor malo er gennemført. Derefter 9 måneder på brugte franske egetræsfade.
Her er det 2021. Du får et lidt mere køligt udtryk end 2020’eren.
I glasset har du en flot tekstur, spændstighed, energi, rød frugt, krydderier og en lang afslutning med masser af kompleksitet. Det er tydeligt, at vi her har druer fra deres køligste plots kombineret med et køligt 2021.
Vi skal have grillet fisk, pizza, tapas, paella med masser af smage, okse – mad der kræver masser af frugt, men husk der skal være gang i smagene, for ellers dominerer vinen.
220,00 kr.
Du har ikke tilføjet noget til kurven.