60 måneder sur lie på klassiske Champagne-druer fra solrige Penedes.
245,00 kr.
Colet Assemblage - så bliver det faktisk ikke meget bedre: Champagne metoden. Høstet i 2015. 60 måneder på bærmen, sur lie. Klassiske Champagne-druer (i det varmere og mere solrige Penedès) - og så er både mark og kælder økologisk.
Sergi Colet trak sig ud af Cava og skabte Classic Penedès i 2013/2014 sammen med en lille håndfuld af andre bodegaer. Baggrunden var simpel og byggede på et ønske om anderledes krav til vinen og miljøet end Cava kræver - selvom Cava i dag stiller højere krav til DO'et end i 2013 er forskellen stadigvæk markant. Classic Penedès har opstillet et regelsæt, der sikrer høj kvalitet, økologi og at det vitterligt er Penedès på flasken. udover, at alt skal ligge minimum 15 måneder på bærmen (hos den pågældende bodega), og dermed automatisk bliver reserva jf. Cava, så arbejdes der med følgende krav:
Derudover er druekravene mindre restriktive end under Cava - det betyder blandt andet at boblerne Vatua! kan indeholde en smule gewurtztraminer; og dermed kan bodegaerne under Classic Penedès lege langt mere og skabe anderledes vine, der ikke er bundet af gamle dogmer.
Her et blend på chardonnay og pinot noir. Flot syre. Tørrede krydderurter i næsen og en lidt spicy profil i munden sammen med tydelige noter fra bærmen. Bobler fine og flotte - og en vin skabt til hvid fisk med syrlige sauce.
Druerne er høstet i 2015 og har ligget 61 måneder på bærmen -og det kan smages
Planterne er sat i 1990 i en jord præget af kalk. Alt høstes i hånden. De hele druer presses forsigtigt i første pres, hvor basisvinen basisvinen dannes, der allerede her blandes og dermed kommer der fine farvenuancer ind fra pinot noirs blå drueskind i den hvide chardonnay. Der er dog ikke tale om en rosé - men blot Sergi Colets legesyge sjæl, der her viser sig i vinens fine nuancer.
Colet er en familiegård, der siden 1783 har arbejdet med vin. I 1984 købte familien jorden, som de altid har arbejdet på. De første par år solgte de fortsat druerne videre indtil de smed deres første vin på markedet nogle år senere.
I dag laver familien fast tre-fire forsekllige bobler om året. Dertil kommer de mere kreative projekter, der ikke nødvendigvis gennemføres hvert år. F.eks. leger de bl.a. med Sherry-huset Navazos, hvor de sammen skaber helt enestående bobler, hvor der er tilsat en rama manzanilla i forbindelse med udtømningen.
Noter og syre kan flot understøtte en hvid fisk med hollandaise - men den kan også drikkes til østers, i solen eller som aperitif.
245,00 kr.
Du har ikke lagt noget i kurven endnu.