Navazos & Colet – Manzanilla & bobler
250,00 kr.
Efter et par årgange ikke er lavet, så er 2019 nu endelig på markedet!
Colet Navazos Reserva er et resultat af sherry-hus Navazos og boble-producent Colet, der i et innovativt, udforskende og nyskabende parløb, virkelig afprøver grænser og muligheder af. De ønsker i fællesskab at bringe sherry til Penedès og bobler til Andalucien.
Boblerne står Colet for – og på sædvanligvis skaber Sergi Colet en fantastisk vin uden for DO cava, da Colet har stiftet Classic Penedès sammen med en en flok andre bodegas, der ønsker højere krav, og samtidig frie tøjler til at lege med boblerne, end man får under DO Cava. Efter omkring 40 måneder (afhænger fra degorgement/årgang) på bærmen tilsættes et lille skud en rama manzanilla pasada fra verdensklassehuset Navazos som dosage.
Vinen er et forsøg på at bringe to unikke spanske vintraditioner sammen. Det bedste fra to verdener. Første gang var i 2006, og næsten hvert år efterfølgende har de to huse udgivet to bobler, hvor Nazazos bidrager til dosagen. Colet Navazos Reserva er baseret på Manzanilla og Colet-Navazos Brut er på Palo Cortado eller Amontillado (og nogen gange et mix). Serien hedder Colet Navazos. Den omvendte “Navazos Colet” bunder i en drøm om at lave bobler på palomino i Andalucien. Den er endnu ikke lanceret. Læs mere om samarbejdet og ligheder mellem bobler og sherry liger her, og hvordan den kalkholdige jord i både Penedès og Andalucien danner ramerne for disse fantastiske vine.
Druerne vokser i en jord præget af netop kalk på Colets gård i Penedés. Alt er økologisk, og planterne blev sat tilbage i 1986. Inden vinen flaskes og følger den traditionelle Champagne-metode, ligger basisvinen sur lie på inox i to måneder. Mindst 40 måneder har vinen ligger på bærmen i flasken inden dosage med Manzanilla en rama – og der er absolut tale om en knastør vin med tydelige noter af en rama’en.
2019’eren er degorgement gennemført i september 2023. Så her har den ligget på bærmen i 46 måneder. Lidt længere end de tidligere årgange. 2019 er også første årgang med øko-certifikat.
Projektet mellem Colet & Navazos bunder i kærlighed til vinen og to legesyge indstillinger. Manzanilla’en trækker dig til Andalucien og boblerne holder dig i Penedès – perfekt til tapasbordet. Og ingen tvivl om, at du nu er i Spanien.
Tapas er vildt oplagt – og hold dig ikke tilbage med de traditionelle sherry-match. Det vil sige serano, rejer, fisk, tomater og skaldyr
250,00 kr.
Du har ikke tilføjet noget til kurven.