Barriques og spätburgunder
175,00 kr.
12 måneder på barriques er naturligvis med til at sætte nogle flotte noter på den her saftige spätburgunder fra det lille Weingut, der holder til i Duttweiler i Pfalz. Fadene er alle brugte, hvorfor fadnoten ikke er overdøvende på nogen måde.
Kælderen styrres af Carolin Bergdolt, der er 9. generation på det tidl. kloster. Carolin er stille og roligt ved at flytte Bergdolt helt op i toppen af tysk vin, og med hende altid balancerede røde, der også har klare Pfalz terroir noter, beviser hun også, at det ikke kun er de hvide druer, som der beherskes i det tidligere kloster.
Du kan læse mere om det lille weingut her.
Druerne vokser på loess og kalkholdig lerjord, lime marl. Fermentering er på egen gær. Du får kirsebær, jordbund, lidt appelsin, røgelse, fadnoter og en frisk, saftig og tilgængelig rødvin her.
Få gang i det fedtfattige svinekød. Kotelet. Mørbrad eller måske noget kalvekød. Den italienske flæskesteg, Porchetta, vil også være genial!
2022
Jyllands-Posten i en pairing med vin til Dyrlægens natmad: "Dyrlægens natmad. Liflig spätburgunder med et umiskendeligt tysk, let ristet præg - men ikke så meget, at det kæntrer, slet ikke. God friskhed og syre, umiskendelig sødme i afslutningen. Fin til maden". 91P og 5 stjerner.
175,00 kr.
Du har ikke tilføjet noget til kurven.