36 måneder på gæren
170,00 kr.
Deutscher Sekt lavet på riesling efter Champagne-metoden. Det bliver faktisk ikke mere sjovt.
Carolin Bergdolt styrer kælderen efter far Rainer er begyndt at trække sig tilbage. Carolins kærlighed for bobler sætter sit tydelige spor på udviklingen af vine i det lille weingut, efter at Carolin er kommet til. Husets traditionelle fokus på weissburgunder er ufortrødent fortsat, men de fascinerende bobler bliver mere og mere en afgørende del af Carolins version af Bergdolt, og det er også begyndt at sætte tydelige spor, da Bergdolt Lamprecht har vunder flere priser i Tyskland for bedste sekt. Bl.a. hos Vinum og “institutionen” falstaff. I Danmark kårede René Langdahl Weissburgunder sekt’en til bedste sekt under 300kr i podcasten “Bedste vin til under 300kr, 2023”; og som der bliver sagt i podcasten, så laver Carolin fine, præcise vine på højt teknisk niveau.
Her stammer druerne fra planter, der er omkring 25 år gamle. De sår i en type löss, der er domineret af ler. Efter plukning allerede i august 2018 er druerne presset. Første fermentering i stål. Derefter hele 36 måneder sur lie på flaske.
Autolysen er tydelig, men frugtnoterne er dominerende. det smager godt og ligefremt. Du kan tydeligt spore riesling-noterne.
Udover at den er sjov i glasset, så er den også perfekt til dampning af blåmuslinger eller i din hollandaise sauce. Det smager genialt.
Ceviche er oplagt og generelt er syreprofilen fra riesling nem at genfinde. Det kræver syre i maden. Østers naturel er perfekt!
170,00 kr.
Du har ikke tilføjet noget til kurven.