100% godello anno 2023
195,00 kr.
Druerne til Ceibo kommer siden 2021 fra en lille parcel i Rúa i provinsen i Valdeorras, der er hjemstedet for godello-vinene. Markerne ligger 500 meter over havets overflade og dyrkes efter økologiske principper. Det er herfra at Xurxo Alba demonstrerer ekstrem friskhed, tekstur og struktur fra godello-druen i en vin, der er et tydeligt eksempel på, hvor eksperimenterede Xurxo Alba er.
Druerne afstilkes og presses. Gæringen er som altid spontan med druernes egen gær. En lille smule svovl benyttes her for at undgå malolaktisk gæring. Her i 2023 har vinen derefter ligget på egetræ i 7 måneder. Dette gøres med gærresterne. Vinen filtreres og klares meget let ved hjælp af ler. De 7 måneder er lidt kortere end tidligere, men til gengæld er fadene kun brugt et par gange før. Så du får fadnoter med i vinen.
I munden oplever du vinen som ren, direkte, frisk og rund på en og samme tid. Ceibo er tør og byder på flot citrus og lidt modne og friske frugter, hvor de flotte citrusnoter skaber balancen i en lækker vin på godello. Dertil er træet lidt mere tydeligt end tidligere, og du får nogle krydderier med i smagen. Det her er indbegrebet af Xurxos fokus på det friske element, men i kontekst. Husk den skal drikkes ved omkring 10-12 grader, så du får alle smage med.
Prøv at få fennikel indarbejdet i maden. Gerne også lidt og ris. Muslinger med fennikel er perfekt, men det høje niveau af syre gør også tomater ret gode til vinen.
2023
Parker/Wine Advocate +92P: "The 2023 Ceibo, the Godello from Valdeorras, has a balsamic nose with notes of bay leaf and ripe yellow fruit. It is ripe at 14% alcohol and has a medium acidity but good overall balance. It matured in oak foudre for seven months, but the oak is neatly integrated, just giving it a creamy and spicy twist. 6,666 bottles produced. It was bottled in April 2024."
2020:
91P Parker
91P Guia Penin
2017-årgangen
5 stjerner i Gastro
195,00 kr.
Du har ikke lagt noget i kurven endnu.