Sådan gør du
Start med at skære dine blommer i halve og fjern stenene. Lig alle dine blommer i en stor gryde, tilsæt sukker og tænd forsigtigt for blusset.
Skær din vaniljestang over på langs, skrab kornene ud og smid det hele ned til blommer.
Lad det små koge indtil de halve/kvarte blommestykker begynder at kunne trækkes ud. Det vil sige de stadigvæk har den hele facon. De sidste fem minutter af kogningen putter du din husblas i.
Til slut skal du skolde glas og låg, men også alt andet køkkenværktøj, som du skal bruge til at få marmeladen op i dine glas. Alt skal være helt rent/sterilt.
Skyld de skoldede glas med Atamon og hæld bagefter marmeladen på glas.
Mange bruger meget mere sukker i deres marmelader. Men jeg kan godt lide, at beholde den rå frugt-smag. Men husk at bruge atamon, når du skruer ned for sukkermængden. Og husblas til at give den lidt mere konsistens.
Det skal du bruge:
2 kg blommer
½ kg sukker
1 vaniljestang
2 plader husblas – udblødte i koldt vand
Lidt Atamon
Du har ikke lagt noget i kurven endnu.