Cart 0 0,00 kr.
MIN SIDE
Kom nærmere
TILBAGE TIL OVERSIGTEN

Boquerones en Vinagre – syltede ansjoser

Boquerones en Vinagre er syltede ansjoser. De er efterhånden nemme at finde i butikkerne i Danmark, men du kan faktisk også nemt lave dem - hvis du kan få fat på ansjoserne.

Sådan gør du

Det gælder om at holde tunge lige i munde, hvis du selv skal til at fileterer disse små fisk – så få hældt et glas sherry eller hvidvin i glasset! Hvis du vælger at købe dem færdige (det må man godt!), så er det også vigtigt, at du får et glas vin op i glasset, når du begynder at anrette på fad 🙂

Du skal starte med a få renses dine fisk. Det er lidt tricky. Først fjerner du hovedet og forsigtigt trækker du hovedet og de tilhørende indvolde med ud af fiske. Derefter renser du forsigtigt i en balje vand. Nu skærer du ansjosen over på langs, først fra hovedet og mod halen, og så vender du den om, og skærer den modsatte vej. Det burde gøre, at du får benene ud. MEN du kan se det her.

Lav din syltelage med hvidvinseddike og vand. 3 til 1. Det vil sige 3 dl eddike og 1 dl vand. Læg ansjoserne med skindsiden nedad på et fad, og hæld den kolde lage over. Sæt film på og lad stå i køleskabet i minimum 6 timer.

Når du bliver en ekspert, så kan du lege med at bruge delvis citron eller albarino-hvidvin. Tilsætte skallen fra en citron. Tilsætte hvidløg under syltningen. Bruge mindre vand eller mere vand. Men start med den simple 3 til 1.

Når det skal serveres tager du blot dine fileter over på et fad. Hæld god olivenolie over.  Tilsæt tynde skiver hvidløg, hakket persille og godt med flagesalt.

Serveres med godt brød, oliven og evt. chips. Alt efter hvor salt dit tilbehør er, så skal du mindske saltet på fiskene.

Hvad Drikker Man Til Boquerones?

Alt det syre kræver noget med en saltet profil. Albariño fra Rias Baixas er oplagt. Det samme er sherry. Tør hvid sherry. Vin med flor er også oplagt.

 

Friske ansjosfileter

2-3 dl hvidvinseddike

1-2 dl vand

God oliven olie

flagesalt

Hvidløg

Citron

Bredbladet persille

Hvaddrikkermantil
ÅBNINGSTIDER KUNDESERVICE
Man – Fre: 10:00 – 17:00
Lør – Søn: Lukket
MENU
KUNDESERVICE
ADRESSE (KONTOR)
Nybrovej 188
2800 Lyngby
Sociale medier
TILMELD DIG NYHEDSBREVET
© 2024 HVADDRIKKERMANTIL | Webshop af MerkurNord
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram
Min kurv
Kurven er tom

Du har ikke lagt noget i kurven endnu.