Confit de canard er en hurtig ret at tilberede, når du først kommer i gang – så husk at få hældt et glas rødvin op til kokken, inden du starter tilberedningen.
Vinaigrette laver du hurtigt: 6 spsk. valnøddeolie, 3 spsk. æbleeddike, 1 fed knust hvidløg, 1 spsk. Dijonsennep, 1 spsk. rørsukker. Bland (pisk) det hele godt og smag til med salt, peber og evt. lidt citron.
Server din confit de canard og dine råstegte kartofler på en varm tallerken og salaten i en skål for sig selv. Server det gerne med et stykke brød til.
Hvidløg må som bekendt ikke få for meget varme. Når jeg laver de råstegte kartofler i andefedt, så smider jeg hele hvidløg med på panden. Dermed får du god smag ud af dem, uden det brænder på.
Husk at gemme resten af fedtet fra dåsen til næste gang, du pludselig får behov for råstegte kartofler.
Hos HvadDrikkerManTil drikker vi “nye spanske” røde, hvor der er skruet ned for fad (som i ingen fad), men byder på masser af frugt, syre og mineralitet. Prøv Camino fra Alvar de Dios som du finder her. Gastro gav den fem stjerner (2017-årgangen). Den passer perfekt til confit de canard flot – eller gør som hvis du var i Spanien og drik en Amontillado til din confit canard. Du kan også prøve en fransk Bourgogne.
Præcis som det er smart at have et par dåser confit stående i skabet, så er det også smart at have et par af de her flasker stående hjemme hos dig – så er du helt klar, når lysten kommer.
Det skal du bruge:
1 dåse Confit de Canard (Hvis du skal have mere end 1 stykke per mand, så skal der to til)
Kartofler til 4 personer
Diverse kål – f.eks. rødkål, savoy- og grønkål
2 æbler
2 laurbærblade (friske hvis du har dem)
2-4 enebær
1 stang rosmarin
1 stang citrontimian
1 dusk persille
1 håndfuld valnødder
Valnødde olie, æbleeddike, dijonsennep
Salt, peber og sukker
Du har ikke tilføjet noget til kurven.