Gravad laks aves faktisk bedst med et glas vin til kokken. Når du har styr på den del, så går vi i gang.
Dag 1
Varm de hårde krydderurter på en pande og knus dem i en morter. Blande dem med sukker og salt.
Vask dild grundigt. Der må ikke være jord i dilden. Hak den fint.
Laksesiden soigneres, og du skærer siderne helt skarpe.
Læg laksen med skindsiden nedad på et stykke film. Fordel krydderi/salt/sukkerblandingen på fisken.
Til sidst fordeles dilden. Bagefter pakkes den ind i film, og du lægger pakken i et fad, der passer ind i et køleskab.
Dag 2 eller helst dag 3
Over de næste dage må du gerne vende den et par gange.
Pak laksen ud. Nu er den klar til forret, frokostbordet eller hvad du lige har lyst til.
Afhænger lidt af, hvordan du spiser den. Men sød rævesovs er en off-dry riesling ikke helt skæv, men også en vin med blomsternoter kan være helt ok. Fino eller Manzanilla sherry vil i øvrigt være ret godt.
1 laksesidepå 700-800 gram
80 gram rørsukker
80 gram salt
1 stor håndfuld dild
3-4 knuste peberkorn
1 teskefuld fennikelfrø
1 stjerneanis
1 teskefuld korianderfrø
2-4 enebær