Sådan gør du
Det er en hurtig ret – så det ene glas hvidvin, som er til kokken, skal hældes op med det samme.
Svits det på en medium varm pande i noget godt olivenolie. Pas på det ikke brænder på og når løgene er klare tages det hele af.
Nå gryden med vandet begynder at koge, så skal pastaen i. Her antager vi, at du arbejder med tørret pasta, og at du skal brug 7-8 minutter før det er al dente. Nu går vi gang med fisken:
De rengjorte kæber (hvor du også har fjernet skindet/hinderne) skærer du i mindre stykker (specielt, hvis de er store). Det behøver dog ikke være mundrette stykker, men sådan 3×3 cm.
Drys salt og peber over og evt. lidt citron. Svits på en varm pande i 2-3 minutter sekunder på hver side.
Tag kæberne op og hæld 1 kop hvidvin i panden. Læg et klæde over kæberne.
Når dette er reduceret pisker du 50 gram smør i og smider de svitsede tomater og løg i panden. Kog hurtigt op.
Tag pastaen op af vandet, og hæld det i panden sammen med fisken. Vend det hele forsigtigt igennem, så saucen tager godt fat i pastaen.
Server med masser af parmesan, frisk persille, frisk peber og et godt stykke brød til.
Et godt tvist er en lille håndfuld kapers i saucen, det giver lige den ekstra dybde i selv saucen. Men ellers skal du huske at varme dine tallerkener inden du hælder makaroni og sauce op. Maden er varm i meget længere tid
Hvad drikker man til havtaskekæber?
Havtaskekæber er fine og du får syre fra tomaterne, så du behøver ikke hvidvin med masser af syre. Prøv en af de galisiske vine på Treixadura – f.eks. Tempo Agas eller Atlantico.
Det skal du bruge:
500 gram havtaskekæber
500 gram makaroni
10-12 tomater
1 stort løg
1 citron
2 glas hvidvin
2 kviste timian (citron, hvis du har det)
1 kvist rosmarin
2-3 store fed hvidløg
½ rød chili
50 gram smør
Salt, peber, god oliven olie
1 stor håndfuld frisk bredbladet persille
Parmesan
Du har ikke tilføjet noget til kurven.