Cart 0 0,00 kr.
MIN SIDE
Kom nærmere
TILBAGE TIL OVERSIGTEN

Havtaskekæbe med italienske noter

En fredag aften, hvor du skal have lidt lækkert, men ikke orker at lave ”rigtig” mad er denne italienske gang fastfood oplagt. Nem og fyldt med smag, hvis du lige finder kæberne hos din fiskepusher.

Det drikker du til

Sådan gør du

Sådan gør du

Det er en hurtig ret – så det ene glas hvidvin, som er til kokken, skal hældes op med det samme.

  1. Med et glas hvidvin i den ene hånd sætter du en stor gryde med vand over på højeste blus med en god portion salt i.
  2. Hak løg, rosmarin, timian, chili og hvidløg fint – og skærer tomaterne i kvarte eller halve, alt efter størrelsen på tomaterne.
  3. Svits det på en medium varm pande i noget godt olivenolie. Pas på det ikke brænder på og når løgene er klare tages det hele af.

Nå gryden med vandet begynder at koge, så skal pastaen i. Her antager vi, at du arbejder med tørret pasta, og at du skal brug 7-8 minutter før det er al dente. Nu går vi gang med fisken:

  1. De rengjorte kæber (hvor du også har fjernet skindet/hinderne) skærer du i mindre stykker (specielt, hvis de er store). Det behøver dog ikke være mundrette stykker, men sådan 3×3 cm.

  2. Drys salt og peber over og evt. lidt citron. Svits på en varm pande i 2-3 minutter sekunder på hver side.

  3. Tag kæberne op og hæld 1 kop hvidvin i panden. Læg et klæde over kæberne.

  4. Når dette er reduceret pisker du 50 gram smør i og smider de svitsede tomater og løg i panden. Kog hurtigt op.

  5. Tag pastaen op af vandet, og hæld det i panden sammen med fisken. Vend det hele forsigtigt igennem, så saucen tager godt fat i pastaen.

Server med masser af parmesan, frisk persille, frisk peber og et godt stykke brød til.

Noter om maden

Et godt tvist er en lille håndfuld kapers i saucen, det giver lige den ekstra dybde i selv saucen. Men ellers skal du huske at varme dine tallerkener inden du hælder makaroni og sauce op. Maden er varm i meget længere tid

Hvad drikker man til havtaskekæber?
Havtaskekæber er fine og du får syre fra tomaterne, så du behøver ikke hvidvin med masser af syre. Prøv en af de galisiske vine på Treixadura – f.eks. Tempo Agas eller Atlantico.

Det skal du bruge:

500 gram havtaskekæber
500 gram makaroni
10-12 tomater
1 stort løg
1 citron
2 glas hvidvin
2 kviste timian (citron, hvis du har det)
1 kvist rosmarin
2-3 store fed hvidløg
½ rød chili
50 gram smør
Salt, peber, god oliven olie
1 stor håndfuld frisk bredbladet persille
Parmesan

Hvaddrikkermantil
ÅBNINGSTIDER KUNDESERVICE
Man – Fre: 10:00 – 17:00
Lør – Søn: Lukket
MENU
KUNDESERVICE
ADRESSE (KONTOR)
Nybrovej 188
2800 Lyngby
Sociale medier
TILMELD DIG NYHEDSBREVET
© 2024 HVADDRIKKERMANTIL | Webshop af MerkurNord
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram
Kurv
Kurven er tom.

Du har ikke tilføjet noget til kurven.