Cart 0 0,00 kr.
MIN SIDE
Kom nærmere
TILBAGE TIL OVERSIGTEN

Lam med aubergine og rød peber – af Per H. Jacobsen

Lam kan være perfekt til en tempranillo. Her har Per H. Jacobsen fra Vino y tapas leget med de klassiske råvare som aubergine og rød peber til lammet - og sat opskriften sammen med Tentenublos Xerico. Et perfekt match

Det drikker du til

Sådan gør du

Journalist Per H. Jacobsen er tidl. TV-kok og Spaniensfarer. Per står bag bloggen Vino y tapas, hvor fokus netop er mad og drikke i Spanien. Her er Pers bud på en lammeret, der går perfekt til en lækker tempranillio, der ikke er præget af fad. Som altid er anbefalingen herfra, at du starter med at få lidt rødvin i glasset til kokken. Du kan også finde opskriften samt Pers bedømmelse af Xerico liger her.

Skær auberginer i skiver og rød peber i strimler. Salt auberginerne så de mister lidt væske. Efter 10 minutter skyller du auberginerne og tørrer dem i lidt køkkenrulle. Svits dernæst auberginer og rød peber i olivenolie i nogle minutter og sæt til side.

Brun dernæst lammekødet, som du har skåret i mundrette stykker, i en gryde eller en dyb pande der kan gå i ovnen. Giv det en 7-8 minutter så kødet er godt brunet. Tilsæt en smule salt og friskkværnet peber. Kom hakket løg og revet hvidløg ved kødet og vend godt rundt.

Kom dernæst tomatkoncentrat og hakkede tomater og sukker i og rør godt rundt.

Tilsæt dernæst vand og en håndfuld frisk hakket persille.

Læg låg på gryden og lad det simre under låg i halvanden til to timer. Kom derefter auberginer og rød peber i og vend det hele rundt.

Sæt gryden i ovnen – uden låg – ved 200 grader i 20 minutter.

Server bulgur til retten og godt brød.

Hvad Drikker Man Til Lam med aubergine og rød peber

Per har sat retten sammen med Tentenublos Xerico. En frugtigrig tempranillo uden fad. generelt er tempranillo-druen god til lam. Her tilberedt over lang tid, så det stiller nogle krav om dybde og smage.

 

lam med augergine

800 gr lammekød (kølle, skank, bov)

2 små auberginer

1 rød peber

2 løg

4 fed hvidløg

1 dåse hakkede tomater

1 lille dåse tomatkoncentrat

1 tsk sukker

½ liter vand

frisk persille

Salt og peber

Hvaddrikkermantil
ÅBNINGSTIDER KUNDESERVICE
Man – Fre: 10:00 – 17:00
Lør – Søn: Lukket
MENU
KUNDESERVICE
ADRESSE (KONTOR)
Nybrovej 188
2800 Lyngby
Sociale medier
TILMELD DIG NYHEDSBREVET
© 2024 HVADDRIKKERMANTIL | Webshop af MerkurNord
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram
Kurv
Kurven er tom.

Du har ikke tilføjet noget til kurven.