Skip to content

And og soya

Andebryst i soja er oprindeligt inspireret af en ret fra en Thomas Hermann opskrift, men her fremstår den som en lidt mere simpel ret med flere asiatiske noter.
And soja og sherry

Det drikker du til

95 point | Guia Peñin
149,00 DKK /stk
Bodegas Argüeso

1822 Amontillado

D.O. Manzanilla - Sanlucar|Spanien
Jyllandsposten
135,00 DKK /stk
El Paraguas

Agás do Tempo 2018

D.O. Ribeiro|Spanien
105,00 DKK /stk
Andreas Bender

Dajoar, 2018, Bender, Mosel, Tyskland

Mosel|Tyskland

Sådan gør du

And og soja er også en ret, som kan bruges som en lidt moderne tapas. Hvis det er tilfældet, så starter du naturligvis med at hælde et glas Amontillado op til dig selv!

  1. Snit andebrysterne i skindet og gnid lidt salt og peber ned i skindet.
  2. Find et lille fad frem, hvor du hælder soja og eddike i. Med kødsiden nedad placeres andebrysterne i marinaden. Marinaden skal gerne dække en god del af kødet, men den må ikke røre skindet.
  3. Hak 2 chilier, 2/3 af ingefæren, korianderstænglerne og 5 hvidløg groft og put det ned i soja/eddikemassen. Luk fadet med film og stil hele herligheden køligt. Det må meget gerne stå i 12-24 timer.

Lige før servering:

  1. Mango skæres i tynde skiver.
  2. Agurken skrælles og indmad fjernes med en lille ske. Skær agurken i skiver af ca. 1 cm tykkelse.
  3. Hak jordnødderne.
  4. Anret en lille salat med rødkål, rødløg, mango og agurk på en tallerken.

Nu skal anden steges:

  1. Start med at tørre anden med et rent viskestykke. Placer herefter ænderne med skindsiden nedad på en tør og kold pande, som er sat til maksimal varme.
  2. Når panden er rigtig varm, så skruer du ned til ca. ¾ power.
  3. Pas på at skindet ikke brænder på. Når du kan se, at varmen er trukket godt igennem anden, vender du den om, således at kødsiden vender nedad.
  4. Tilsæt smør og rosmarinstangen og lad det stege videre i 5-6 minutter. Smørret må gerne blive lidt brunt, men pas på det ikke kommer på skindet – så bliver det nemlig blødt.
  5. Anden skal være medium-rare til medium. Tjek evt. med et stegetermometer. Når anden er på 62-64 grader er den færdig. Det tager vel ialt 12-15 minutter.

Imens anden steges færdig på panden, blander du en hurtig dressing til salaten: Pisk 6 spiseskefulde olivenolie med 2 spiseskefulde æbleeddike. Bland en finthakket tommeltot af ingefær i dressingen sammen med en halv rød chili, som er hakket fint.

Noter om maden

Du kan med fordel stille din ovn på 150 grader og lægge dine andebryst ind i ovnen, når skindet er sprødt. På den måde bliver dit kød tilberedt perfekt uden at brænde på. MEN husk et termometer i kødet.

Hvad drikker man til?

I glasset har du evt. en rosé med lidt sprødhed og sødme. Men en Amontillado sherry vil med tørhed og nøddenoter gå godt til en ret som denne.

Det skal du bruge (forret 4 personer):

2 stk. andebryst

3 dl soja

1 dl æbleeddike

3 røde chilier

2 store stykker ingefær

6 fed hvidløg

6 stængler koriander, hvor bladene er taget af

1 mango

1 agurk

Jordnødder – usaltet

1 rødløg

¼ rødkål i tynde strimler

1 stang rosmarin

25 gram smør

Olie og eddike til en dressing

And soja og sherry

Det skal du bruge (forret 4 personer):

2 stk. andebryst

3 dl soja

1 dl æbleeddike

3 røde chilier

2 store stykker ingefær

6 fed hvidløg

6 stængler koriander, hvor bladene er taget af

1 mango

1 agurk

Jordnødder – usaltet

1 rødløg

¼ rødkål i tynde strimler

1 stang rosmarin

25 gram smør

Olie og eddike til en dressing