Skip to content

Laks og pasta med rosé eller hvidvin

Dette er en af de nemmeste opskrifter, som du kan opdrive – og som samtidig er virkelig god at lave, hvis du skal imponere nogen, også uden at have de bedste kundskaber i et køkken ?

Det drikker du til

90 point | Vinbladet
119,00 DKK /stk
Johannes Zillinger

Velue Rosé, 2018

Østrig

Sådan gør du

Opskriften er en af de hurtige at tilberede, så vigtigt, at du får hældt et glas rosé op til dig med det samme.

  1. Start med at tilberede de forskellige ingredienser. Skær skindet af din laks, og skær fisken i mundrette stykker. Herefter snitter du dit løg i små tern, vasker dine tomater og dild og slutter af med at sætte en stor gryde med vand over til pastaen.
  2. Lad din pande stå på ¾ varme. Når olien er varm kommer du løgene på og paprikaen på panden. Når løgene er gennemsigtige putter du laksen på panden sammen med dine tomater og giver det hele en god omgang salt og peber. Når laksen er ca. halvfærdig – dvs. efter 2 minutter på panden – tages laksen af panden og en lille kop hvidvin tilsættes.
  3. Efter et par minutter er det meste af din hvidvin helt væk og en kvart fløde tilsættes nu. Når dette er varmet igennem kommer du din laksen tilbage på panden, og tager det hele af varmekilde. Smag godt til med salt, peber og citron.
  4. Anret med dild og parmesan og kom lidt frisk chili ovenpå som det sidste.

Hvad drikker man til?

I glasset har du en lidt små-fed hvidvin, som kan lege med fløden og laksen. Godello-druen er den spanske version af bourgognen. En Sherry Fino eller Manzanilla vil også være et spændende match: knasttør med alligevel lidt sødme.

Det skal du bruge:

  • 1 glas Velue Rosé til dig selv
  • 1 laksebøf af ca. 200-250 gram
  • 1 kop hvidvin
  • 1 kvart fløde, 18 procent
  • 1 stort løg
  • 8-10 små tomater
  • 1 spsk. paprika
  • 1 chili
  • Pasta
  • Dild
  • 1 citron
  • Parmesan
  • Olie, salt og peber

Det skal du bruge:

  • 1 glas Velue Rosé til dig selv
  • 1 laksebøf af ca. 200-250 gram
  • 1 kop hvidvin
  • 1 kvart fløde, 18 procent
  • 1 stort løg
  • 8-10 små tomater
  • 1 spsk. paprika
  • 1 chili
  • Pasta
  • Dild
  • 1 citron
  • Parmesan
  • Olie, salt og peber