Skip to content

Det drikker du til

Jyllandsposten
135,00 DKK /stk
El Paraguas

Agás do Tempo 2018

D.O. Ribeiro|Spanien
99,00 DKK /stk
Alexandro

Manzanilla (0,75l)

Sanlùcar de Barrameda|Spanien
Flaskehalsen
129,00 DKK /stk
Victoria Ordóñez

La Ola del Milellero, 2017

D.O. Malaga|Spanien

Sådan gør du

Blåmuslinger a la Thailand er en lækker ret, som kræver et lækkert glas vin til kokken, så få åbnet din Otro Cuento eller Agas do Tempo og hæld et lille glas på til dig selv, og så går vi igang:

  1. Som det første sætter du lidt ris over. Husk de skal skylles med koldt vand indtil vandet ikke længere tager farve ar at komme i vandet. Sæt dem over med salt og kog til de er færdige.
  2. Så skal blåmuslingerne renses. Skægget (de tråde der stikker ud af muslingen i den ene ende) skal fjernes og du skal sikre dig, at alle muslingerne er friske. Det gør du ved at slå åbne muslinger let på skallen. Lad dem ligge et par minutter, hvis de lukker sig er de gode, ellers skal de kasseres. Hvis skallen er i stykker, så skal de også kasseres.
  3. Nu skal der snittes: Snit ingefær, hvidløg, korianderrødderne (hvis du har dem) og den lille røde chili fint. Snit gulerod i mindre stykker, men så de stadigvæk vil have lidt bid efter nogle minutter i suppen. Slå løs på dit citrongras, så de åbner sig op
  4. Find en stor gryde frem, som du har et låg til. Smid hvidløg, ingefær, citrongræs, limeblade og chili i gryden sammen med chilipasten. Svits hurtigt igennem. Tilsæt den ene kop hvidvin. Kog ned i et par minutter og hæld kokosmælken ned i gryden sammen med 4 spiseskefulde fiskesauce og 2 spiseskefulde soyasauce.
  5. Når din gryde kogger, så kommer du blåmuslingerne i gryden.
  6. Lad det koge op, og ryst din gryde, så du får omfordelt muslingerne i gryden. Smid det hakkede basilikum i gryden. Lad det koge i 3-5 minutter – eller indtil dine muslinger er åbne.
  7. Tag muslingerne op og smag din sauce til. Den skal måske lige koges lidt ned. Smag til med fiskesauce, lidt lime og soya.
  8. Find nogle dybe tallerkener frem. Lad dem evt. lige stå med kogende vand i sig (som skal hældes ud inden maden kommer i :-)), så de er varme inden du hælder suppe og muslingerne i.

Dine hakkede koriander kommes ovenpå, og dine blåmuslinger a la Thailand serveres med ris.

Hvad Drikker Man Til Blåmuslinger a la Thailand:

Generelt kan thai være lidt svært at sætte mad til, men en hvidvin fra Galicien som Tempo med Albarino-druen i sig vil være lækker. Generelt vil du gerne have frisk hvidvin hertil uden for meget sødme. En tør hvid sherry vil altid være godt til skaldyr a la thai.

Det skal du bruge (2 personer):

1 kg rensede blåmuslinger

1 dåse fed kokosmælk

1 glas hvidvin (+ 1 til kokken)

1 håndfuld koriander – gerne med rødder

1 håndfuld Thai basilikum

1 tommeltot ingefær

4-5 limeblade

2-3 fed hvidløg

1 rødløg

3 stængler citrongras

1 spiseskefuld chilipaste

1 spiseskefuld palmesukker (kan erstattes med mørk sukker)

Fiskesauce

Soyadsauce

1 dl ris

muslinger ala thai

Det skal du bruge (2 personer):

1 kg rensede blåmuslinger

1 dåse fed kokosmælk

1 glas hvidvin (+ 1 til kokken)

1 håndfuld koriander – gerne med rødder

1 håndfuld Thai basilikum

1 tommeltot ingefær

4-5 limeblade

2-3 fed hvidløg

1 rødløg

3 stængler citrongras

1 spiseskefuld chilipaste

1 spiseskefuld palmesukker (kan erstattes med mørk sukker)

Fiskesauce

Soyadsauce

1 dl ris