Skip to content

Blåmuslinger med fennikel og hvidvin

Jeg lærte engang at måneder, hvor ”R” indgår i navnet er højsæson for muslinger. Her en opskrift lavet med blandt andet lidt fløde, hvidvin og fennikel. Den kan også spises i de øvrige måneder, for en gang muslinger med tør hvidvin er også lækkert i juli!
Hvad drikker man til fløde

Det drikker du til

59,00 DKK /stk
Alexandro

Fino (0,375l)

Sanlùcar de Barrameda|Spanien
93 point | Parker
279,00 DKK /stk
Bodega Y Viñedos Akilia

K, 2017

D.O Bierzo|Spanien
93+ point | Parker
475,00 DKK /stk
El Paraguas

Fai Un Sol de Carallo, 2016

D.O. Ribeiro|Spanien

Sådan gør du

Start med at hælde et glas hvidvin op til dig selv. Det gør det hele meget nemmere!

  1. Derefter går du i gang med at rense dine blåmuslinger i rindende vand og fjerne ”skægget” med en lille køkkenkniv. Hvis muslingerne er åbne, så bank let på skallen. Hvis blåmuslingen lukker sig, så er den levende og frisk, og du kan spise den – altså efter tilberedningen. Lukker muslingen sig ikke, skal den kasseres.
  2. Sæt en stor gryde over med lidt olie i bunden. Du skal have et låg til gryden.
  3. Snit hvidløg og chili fint (fjern evt. kerner), skær tomater og fennikel i mundrette stykker og hak det lille løg fint.
  4. Smid de hakkede grøntsager ned i gryden og tilsæt evt. lige lidt smør.
  5. Svits tre minutter og hæld et stort glas hvidvin i gryden. Vent et minut inden blåmuslingerne tilsættes.
  6. Tilsæt blåmuslingerne. Rør godt rundt og put låget på. Efter to minutter ryster du gryden godt og grundigt og hælder fløden ved. Efter 3-5 minutter tjekker du muslingerne – de skal være åbne. Røst evt. gryden et par gange under tilberedningen.
  7. Smag suppen/saucen til med lidt salt, peber og citron.

Fordel muslingerne i dybe forvarmede tallerkener. Hæld saucen over og drys med frisk persille. Server et stykke godt brød til retten.

Noter om maden
Muslinger og pommes frites er den perfekte kombination. Hvis du laver pommes frites til, så har du en klassik hovedret, men så skal der være 1 kg muslinger per mand m/k.

Hvad drikker man til?

I glasset har du enten en god belgisk pilsner eller måske et glas hvidvin med lidt noter af anis. En Fino Sherry vil også være et godt valg, hvis du spiser det som forret. Ellers er Fai Un Sol de Caralla eller “K” perfekt til at matche fløden og muslingerne, hvis det nu er lørdag, og du har din drømmepige/mand på besøg.

Det skal du bruge (forret 2 personer)

1 kg blåmuslinger
1 stor fennikel
1 håndfuld halverede tomater
1 lille løg
2 dl madlavningsfløde (8 pct.)
½ rød chili
3 fed hvidløg
2 glas hvidvin
Blandede friske krydderurter. Her brugte jeg bl.a. oregano og citrontimian
1 håndfuld friskhakket persille
Smør og olie

Hvad drikker man til fløde

Det skal du bruge (forret 2 personer)

1 kg blåmuslinger
1 stor fennikel
1 håndfuld halverede tomater
1 lille løg
2 dl madlavningsfløde (8 pct.)
½ rød chili
3 fed hvidløg
2 glas hvidvin
Blandede friske krydderurter. Her brugte jeg bl.a. oregano og citrontimian
1 håndfuld friskhakket persille
Smør og olie