Skip to content

Forel på grill med nye kartofler og tomatbrød

Fisk på grillen er nemt, lækkert og bringer dig hurtigt på en mental rejse til Sydeuropa. Lidt god hvidvin i glasset og pakken er ved at være på plads. Her en nem opskrift med forel, men du kan enmt bruge en anden fisk som f.eks. en ørred. God fornøjelse.
Fisk på grill

Det drikker du til

Sådan gør du:

Inden du får fisk og kul på fingrene, så starter du lige med at hælde et lille glas af din Manzanilla op, som du også skal have til fisken, inden du tænder for din grill.

Derefter er det faktisk lige til:

  1. Rens fiskene og skær hovederne af. Gnid lidt salt og peber indvendigt i fiskene. Pres krydderurter ind og luk med et par madnåle.
  2. Snit fiskene let to-tre sider på hver side.
  3. Find din grill-fiske-tang frem (eller hvad den nu hedder). Gnid den med olie, så fisken ikke sidder fast – og læg fisken på plads i holderen. Hvis du ikke har en, så sørg for at få smurt risten på grillen.
  4. Vask og rens kartoflerne.
  5. Sæt kartoflerne over med masser af salt, persille og korianderfrø i vandet. Vandet skal kun lige dække kartoflerne
  6. Når vandet koger tages gryden af. Hold øje med kartoflerne ved at stikke en madnål i kartoflen, så de ikke bliver gennemkogte. Skal trække i ca. 10-15 minutter.
  7. Når kartoflerne er fem minutter fra at være færdige, så skal fisken på grillen.
  8. Brødskiverne og de to halve citroner skal også på grillen nu,
  9. Vend fisk og brød et par gange undervejs.
  10. Efter fem minutter eller deromkring er begge dele færdige.

Imens fisken trækker, tager du brødet af grillen. Riv et hvidløgfed ovenpå den ene side. Derefter ½ tomat på samme måde.

Serveres med en klat smør ovenpå kartoflerne i sommerens lune aftenstråler – ikke et øje er tørt!

I glasset har du en tør sherry Manzanilla som med de salte noter trækker dig mod sydeuropas vande – eller en mineralsk hvidvin fra nordspanien, som med friskhed og syre går godt til fisken,

Noter om maden

Kan reelt laves på mange forskellige fisk. En ørred eller makrel vil også passe glimrende ind i opskrifter.

Det skal du bruge (2 personer)

1 glas sherry Manzanilla eller hvidvin

2 foreller

1 citron som er halveret

1 lille bundt krydderurter af persille, dild og oregano

10-12 nye og små kartofler

2 skiver daggammelt brød som har lidt tykkelse

1 fed godt hvidløg

1 stor moden tomat

God olivenolie

Lidt smør

Salt og peber

Fisk på grill

Det skal du bruge (2 personer)

1 glas sherry Manzanilla eller hvidvin

2 foreller

1 citron som er halveret

1 lille bundt krydderurter af persille, dild og oregano

10-12 nye og små kartofler

2 skiver daggammelt brød som har lidt tykkelse

1 fed godt hvidløg

1 stor moden tomat

God olivenolie

Lidt smør

Salt og peber