Skip to content

Det drikker du til

Gastro
249,00 DKK /stk
Bodegas Yuste

Manzanilla La Kika (0,75l)

D.O. Manzanilla-Sanlúcar de Barrameda|Spanien
94 point | René Langdahl
169,00 DKK /stk
El Hato y el Garabato

Otro Cuento, 2018

D.O. Arribes del Duero|Spanien
Jyllandsposten
135,00 DKK /stk
El Paraguas

Agás do Tempo 2018

D.O. Ribeiro|Spanien

Sådan gør du

Grillet blæksprutte laves over to omgange. Først skal den koges og nedkøles, hvorefter den skal grilles. Men start med at hælde et glas Manzanilla op til dig selv.

  1. Blæksprutten skal gøres ren og renses – hvis du ikke har været smart og fået din fiskehandler til det.
  2. Varm olien op i en gryde. Kom løg, chili, hvidløg, gulerod og rød peber i gryden. Svits det let og paprika og cayenne peber. brænd det af i 10-20 sekunder.
  3. Tilføj de flåede tomate og 1 et stort glas sherry (eller hvidvin). Lad det koge op.
  4. Tilføj blærsprutte, citrontimian og persille til gryden. Hvis blæksprutten ikke er dækket, så tilføj evt. lidt mere sherry/hvidvin eller vand. Hvis du bruger vand skal der lidt salt i også.
  5. Efter 45-60 minutter tager du gryde af. Lad det stå indtil det bliver koldt.
  6. Skær armene af kroppen og fjern skindet.

Tænd grillen, og smør din brlækspruttearme ind i lidt olie. Grill dem ved direkte varme. De må gerne få lidt sorte brændmærker. Hæld lidt olie og citronsaft over til sidst og drys evt. lidt oregano over.

Noter om maden – serveres med en mayo med hvidløg eller auberginecreme med godt brød til. Du finder opskrifter, hvor blæksprutten ikke koges først. Normalt er det de mindre, hvor denne metode benyttes, men hvis det er denne metode, som du benytter dig af, så må blæksprutten ikke få for lang tid.

Hvad drikker man til?

Her er den tænkt som en tapas, og Manzanilla er perfekt. Med K fra Akilia, OtroCuentro eller Agas do Tempo er alle muligheder, som byder på lidt forskelligt.

Det skal du bruge:

1 ottearmet blæksprutte. Gerne renset af din fiskehandler

1 stort løg, hakket

1 stang timian

6 fed hvidløg, hakket

1 gulerod, i skiver

1 dåser flåede tomater

1 spsk. røget paprika

1 knivspids cayennepeber

1 håndfuld bredbladet persille

2-3 store glas tør hvid sherry eller hvidvin

1 lille chili

Lidt oregano

2 citroner

Hvad drikker man til blæksprutte

Det skal du bruge:

1 ottearmet blæksprutte. Gerne renset af din fiskehandler

1 stort løg, hakket

1 stang timian

6 fed hvidløg, hakket

1 gulerod, i skiver

1 dåser flåede tomater

1 spsk. røget paprika

1 knivspids cayennepeber

1 håndfuld bredbladet persille

2-3 store glas tør hvid sherry eller hvidvin

1 lille chili

Lidt oregano

2 citroner