Skip to content

Havtaske med nye kartofler, ærter og asparges

Havtasken er en af de mest lækre fisk, som du kan komme i nærheden af. Med et par simple tricks er den faktisk ikke så svær at styre på panden og ovnen – og det bliver lækkert!
havtaske asparges

Det drikker du til

525,00 DKK /stk
El Paraguas

Fai Un Sol de Carallo, 2018

D.O. Ribeiro|Spanien
Kvindevin.dk
259,00 DKK /stk
Domaine Changarnier

Le Clos Monthelie, Cote d'Or, Domaine Changarnier, Frankrig, 2018

Bourgogne, Monthelie|Frankrig
93 point | Parker
Jyllands-Posten
225,00 DKK /stk
Albamar

Pepe Luis, 2018, Albamar, Riax Baixas, Spanien

Rias Baixas |Spanien

Det tager ca. 30min fra du starter til du er færdig, så få bare hældt det glas vino op til kokken!

  1. Start med dine asparges. De skal renses, skrælles (kun de hvide) og knækkes. Du knækker der, hvor den selv knækker, når du bøjer aspargesene. Du kan gemme endestykkerne til en suppe i fryseren.
  2. Find en pande frem, der kan gå i ovnen. Smelt 50gram smør med lidt olie og put hele havtasken på ved lidt over medium varme. Drys lidt salt og peber ud over fisken.
  3. Tænd ovnen på 180 grader
  4. Smid de nye kartofler i kogende vand sammen med en håndfuld dild og en masse salt. Forvent ca. 10-15 minutter. Men tjek et par gange. Lidt bid skal der gerne være tilbage i kartoflerne.
  5. Imens kartoflerne koger løs vender du tilbage til (2) og passer på din fisk. Vend den med kærlighed og hæld løbende smørret over fisken.
  6. Find en kødnål frem og stik den ind i midten af fisken. Lad kødnålen kort hvile på overlæben. Den skal have varme.
  7. Efter 5-8 minutter med fisken på panden sætter du hele herligheden ind i ovnen. Efter tykkelse skal den have mellem 5 og 10 minutter mere. MEN husk at tjekke med kødnålen. Kødnålen skal være lun, men pas fisken ikke får for meget.
  8. Smid dine asparges i kogende vand. Start med de hvide der skal have 3-4 minuter. De grønne skal blot have 1-2 minutter. Husk vandet skal være saltet.
  9. Tag fisken ud og lad den hvile i 3-4 minutter.
  10. Imens fisken hviler kan du med fordel lige smide dine tallerkener ind i ovnen, så de får lidt varme.
  11. Mos kartoflerne let og bland lidt af den brunede smør ind i kartoffelmassen. Du laver ikke kartoffelmos, men mere knuste kartofler.

Det hele anrettes på de lune tallerkener (på på når du tager dem ud af ovnen, at de ikke er blevet meget varme). Slut af med de rå ærter, revet peberord, et skvat rigtig god olivenolie, masser af karse og lidt friskkværnet peber.

Hvad Drikker Man Til Havtaske med asparges, nye kartofler og peberrod?

Til en ret der er en konge værdig skal der også en vin til, der er en konge værdig. El Paraguas’ topvin Fai un laver de meget få hundrede flasker af om året. Nu tænker du 500kr for en hvidvin fra Galicien??? Ja, siger vi bare. Blot en enkelt gang. Lidt fedme og syre fra ønologen der har vundet et hav af priser. Vinen er perfekt til retten. Elles prøv en lillesøster fra El Paraguas.

450-500 gram havtaske (hvis stand-alone hovedret dog 150-200gram per person

16-20 nye kartofler

8 store hvide asparges

8 store grønne asparges

1 stor håndfuld friskbælgede ærter

100 gram smeltet og let brunet smør

50 gram friskrevet peberrod

Karse

Dild

Salt, peber og en god olivenolie

Smør og olie til stegning

 

 

havtaske asparges

450-500 gram havtaske (hvis stand-alone hovedret dog 150-200gram per person

16-20 nye kartofler

8 store hvide asparges

8 store grønne asparges

1 stor håndfuld friskbælgede ærter

100 gram smeltet og let brunet smør

50 gram friskrevet peberrod

Karse

Dild

Salt, peber og en god olivenolie

Smør og olie til stegning