Skip to content

Nye kartofler og stenbiderrogn med mascarpone, peberrod og brunet smør

Når der kommer nye kartofler, så er det ikke meget bedre. Det skulle da lige være, hvis det overlapper sæsonen med stenbiderrogn. Kompleks ret på tallerkenen med mange smage, men nem i køkkenet. WOW siger vi bare :-)
nye kartofler

Det drikker du til

91 point | Jyllands Posten
175,00 DKK /stk
El Paraguas

Atlantico, 2019, El Paraguas, Ribeiro, Spanien

D.O. Ribeiro|Spanien
Jyllands-Posten
145,00 DKK /stk
Albamar

PAI, 2019, Albamar, Rias Baixas

Rias Baixas, Galicien|Spanien
179,00 DKK /stk
Domaine Delfaud

Saint Véran, La Boisserole, 2018

Saint Véran|Frankrig

Nye kartofler og stenbiderrogn er et match made in heaven. Vi glemmer det tit, men det passer bare perfekt sammen! Få hældt et lille glas hvidvin op til kokken – og så går vi i gang.

Sæt kartoflerne over i godt saltet vand. Hvis du har nogle stilke persille, dild eller anden krydderurt, så smid dem med i. Skal koges så de kan moses med en gaffel. Cirka 10-15minutter, Men mærk efter. Bemærk, at hvis du vil lave en meget ren pure, så skal der ikke salt i.

Smelt smørret på en pande. Det må godt få lidt brune notet. Smid ærterne i til sidst, så de lige får lidt varme.

Riv peberroden fint. Riv skallen af citronen. du skal bruge ca. halvdelen.

Bland mascarpone og græsk youghurt. Bland revet peberrod (halvdelen) og citronskallen med i. Smag til med salt, peber, citron og peberrod.

Når kartoflerne er kogte, så moses de groft med en gaffel. Hæld 3/4 af det brunede smør i (dog uden ærterne) og smag til med lidt salt, peber og lidt citronsaft (meget lidt).

Nu anretter vi:

På bunden af en tallerken fordeler du cremen fladt i bunden. Brug bagsiden af en ske til at røre det fladt og til til t dække det meste af tallerkenen.

Den moste kartoffel lægges i en linje på den ene side og den tilsmagte stenbiderrogn ved siden af.

Karse, brøndkarse og det sidste af den revne peberrod skal nu på sammen med ærterne. Dryp gerne lige det sidste af den brunede smør henover retten.

Hvad Drikker Man Til Stenbiderrogn, nye kartofler og mascarponecreme med peberrod?

På grund af den brunede smør og mascarponen vil vi faktisk godt have lidt fedme ind i vinen. det kan vi få fra vin der har ligger sur lie, gennemgået en malolaktisk gæring eller har ligget på på fad. Både Sombrilla og Atlantico har ligget sur lie og på brugte fade. Pai har delvist gennemgået malolaktisk gæring; og også sur lie. De hvide fra Delfaud er mest sur lie, men med masser af modne gule frugter.

1 glas hvidvin til kokken

2 spiseskefuld mascarpone

2 spiseskefuld græsk youghurt

1 spiseskefuld fint revet peberrod

200 gram stenbiderrogn

2-4 små kartofler per mand

100 gram smør

en lille håndfuld brøndkarse

Lidt karse

En håndfuld nye ærter

1 citron (øko)

nye kartofler

1 glas hvidvin til kokken

2 spiseskefuld mascarpone

2 spiseskefuld græsk youghurt

1 spiseskefuld fint revet peberrod

200 gram stenbiderrogn

2-4 små kartofler per mand

100 gram smør

en lille håndfuld brøndkarse

Lidt karse

En håndfuld nye ærter

1 citron (øko)