Skip to content

Chilisauce som hos din shawarma-pusher

Chilisauce til din shawarma, som du netop kender fra din shawarma-pusher, smager bare godt!! Kombinationen af det søde, sure og stærke i chilisaucen er et udtryk for stor kogekunst! Her en opskrift, der kommer ret tæt på den gode chilisauce, som du finder ude i byen. Chilisauce som passer perfekt til din shawarma, men kan også bruges til couscous, en hakkebøf, en taco eller måske din æggekage. Faktisk passer den til meget! Leg med forholdende, da din chilisauce nemt kan gøres meget stærkere/sødere alt efter ønske.

Det drikker du til

95,00 DKK /stk
Alvar de Dios

Tio Uco, 2017

Toro|Spanien
105,00 DKK /stk
Andreas Bender

Dajoar, 2018, Bender, Mosel, Tyskland

Mosel|Tyskland
94 point | Parker
149,00 DKK /stk
Argüeso

Argüeso Reserva de Familia, Mazanilla, Argueso

D.O. Jerez y Manzanilla|Spanien

Chilisauce starter i en blender, og der går hurtigt med den her chilisauce, så få hældt et glas vino op til kokken!

Smid alt i en blender og kør løs. Hæld løbende lidt ekstra olie ned i massen for at få det hele blendet godt sammen. Smag til med chili, sukker, citron og salt. Brug cayennepeber, hvis det skal gøres stærkere. Husk salt er med til at forstærke de andre smagsnoter.

Når du er færdig, så hælder du din chilisauce i et skoldet glas, og hælder olie ned over massen, indtil den dækker.

Kan snildt holde sig ca. 30-45-60-80 dage i køleskabet – hvis du har passet på og holdt alt rent, imens du har lavet saucen.

Noter om maden. Det tager virkelig ikke ret lang tid, så du kan med fordel lave dobbelt portion, og så lade den ene være stærkere en den anden. Husk at hælde et glas vin op lige når du starter, ellers er det hele forbi inden du får sagt shawarma

Hvad Drikker Man Til Chilisauce?

Du skal have noget med saft og kraft. Bruberry fra Portal del Montsant har masser af frugt og god afslutning. Perfekt til en pimpet shawarma, eller bare hvis du ikke orker at drikke cola til. Tio Uo fra Alvar de Dios vil også være et super flot bud. Annaberg og Dajoar er begge fra Bender og begge på Riesling er godt til alt der har lidt spark og er perfekt til en omgang chilisauce.

Det skal du bruge:

1 glas soltørrede tomater (ca. 150 g drænet vægt)

2 små dåser med tomatkoncentrat

2-3 tsk. stødt spidskommen (varm de hele frø på en pande inden de knuses i en morter)

2 tsk. cayennepeber

4-5 spsk. chiliflager

1 spsk. sukker

2-3 friske røde chilier

3-4 fed hvidløg

Saften af en halv citron til en hel citron

Olie – en del og gerne smagsneutral (mad&salat, solsikke eller vindruekerneolie)

Salt og peber

Det skal du bruge:

1 glas soltørrede tomater (ca. 150 g drænet vægt)

2 små dåser med tomatkoncentrat

2-3 tsk. stødt spidskommen (varm de hele frø på en pande inden de knuses i en morter)

2 tsk. cayennepeber

4-5 spsk. chiliflager

1 spsk. sukker

2-3 friske røde chilier

3-4 fed hvidløg

Saften af en halv citron til en hel citron

Olie – en del og gerne smagsneutral (mad&salat, solsikke eller vindruekerneolie)

Salt og peber