Skip to content

Cowboytoast med tomatrelish

Cowboytoast kender vi fra studenterbaren og bodegaen, men cowboytoasten kan løftes til et højt niveau, så den bliver et alvorligt bud til en frokostret eller en bid brød til en drengeaften (eller pigeaften :-))
cowboytoast

Det drikker du til

95,00 DKK /stk
Alvar de Dios

Tio Uco, 2017

Toro|Spanien
90 point | Suckling
120,00 DKK /stk
Albamar

Fusco 2018, Ribeira Sacra, Bodegas Albamar

Riberira Sacra|Spanien
92 point | Guie Peñin
129,00 DKK /stk
Portal del Montsant

Brunus, 2016

D.O. Montsant|Spanien

Cowboytoast med en tomatrelish og bløde løg er en helt klassisk ret fra grillbaren, som du garanteret ikke får lavet ret tit. Det er en skam, så få åbnet en rødvin med lidt fylde og krydderier, så du kan komme i gang med denne lækre version.

  1. Snit løggene i tynde skiver og smid dem på en pande med en god sjat smør. Put løbende lidt mere smør på og evt. lidt olie. Det tager ca. 15 minutter ialt, at få løggene til at sidde lige i skabet.
  2. Sæt en lille gryde over. Alle tomater skæres i halve og kommes i gryden med fint snittet chili. lidt olie, salt, peber og lidt sherryeddike (1 spiseskefuld).
  3. Form bøfferne. De skal have en tykkelse som en lidt tyk hamburger.
  4. Smør Dijionsennep på en af toastsiderne og læg den rå hamburger oven på.
  5. Nu skal den i ovnen. Ca 5-6 minutter ved 180 grader. Imens kødet er i ovnen, smelter du lige lidt smør.
  6. Tag brødet med kødet ud af ovnen. Læg 1 spiseskefuld af de bløde læg oven på bøffen og læg en skive toast oven på løggene.
  7. Det smeltede smør skal lige pensles på begge sider af din toast og så skal det i toastmaskinen. Se løbende til din toast. Den skal have omkring 5-6 minutter.

Ved servering skærer du toasten over i halve. De bløde løg (der ikke er i toasten) lægges ved siden af sammen med en god portion tomatrelish. Pynt med karse. Husk Engelsk sauce og tabasco på bordet.

HvadDrikkerManTil Cowboytoast?

Vi skal have lidt fad eller krydderier i spil og gerne en rød. Men hvis du har godt med chili i retten, så kan du også prøve en off-dry Riesling fra Mosel som fx Dajoar.

Per mand

125 gram hakket oksekød

2 skiver toast

1 spiseskefuld Dijonsennep

1 løg

4-5 små tomater

frisk chili

25 gram smør

Karse

cowboytoast

Per mand

125 gram hakket oksekød

2 skiver toast

1 spiseskefuld Dijonsennep

1 løg

4-5 små tomater

frisk chili

25 gram smør

Karse