Skip to content

Flødeis – en grundopskrift

Flødeis smager himmelsk og kan tilsættes alverdens noter af smag. Når du først har styr på denne grundopskrift, så kan du tilpasse den præcis, som du ønsker med friske frugter, chokolade, kompot eller noget helt fjerde.

Det drikker du til

79,00 DKK /stk
Alexandro

Pedros Ximénez (0,375l)

Sanlùcar de Barrameda|Spanien
129,00 DKK /stk
Alexandro

Pedros Ximénez (0,75l)

Sanlúcar de Barrameda|Spanien
119,00 DKK /stk
Argüeso

Cream

D.O. Jeréz|Spanien

Sådan gør du

Flødeis tager lidt tid at lave, og brug den tid som det tager, specielt når du skal have varmet mælk/fløde op, så pas på med, at det ikke brænder på. Ellers er der ikke meget, som kan gå galt.

  1. Start med at piske dine æggeblommer, sukker og vaniljekorn godt sammen. Det skal være cremet og let og tager nok omkring fem minutter.
  2. Varm fløde og mælk op, så det lige koger. Pisk det løbende, så det ikke brænder på. Sluk, og lad det køle ned i fem minutter,
  3. Hæld den varme mælkemasse over i æggemassen og pisk meget forsigtigt.
  4. Det hele hældes tilbage i gryden og varmes forsigtigt op til kogepunktet.
  5. Nu skal det blandes en topping, medmindre du bare vil have verdens bedste vaniljeis.

Kør det på din ismaskine eller stil i fryseren. Hvis du bruger fryseren, så kan du med fordel røre lidt rundt i isen i løbet af de første timer. Det vil reducere iskrystallerne.

Noter om maden

Her bruger vi rørsukker, men hvis du ønsker en HELT hvid is, så skal du bruge almindelig sukker.

Hvad drikker man til Flødeis?

Husk en dessertvin skal være sødere end din dessert. Sherry Cream er ikke så sød som Pedros Ximenez. Begge er gode til isen.

Det skal du bruge:

5 dl fløde

3 dl mælk

125 gram sukker

1 stang vanilje. Gerne fed.

6 æggeblommer

Det skal du bruge:

5 dl fløde

3 dl mælk

125 gram sukker

1 stang vanilje. Gerne fed.

6 æggeblommer