Skip to content

Klassisk æblekage – med smør og vanilje

Når du laver æblekage vil dit resultat altid blive sammenlignet med bedstemors æblekage – så gør dig umage, brug æbler med masser af smag og få lidt smør ind i opskriften. Så er det faktisk ikke så svært at ramme plet.

Det drikker du til

149,00 DKK /stk
Alexandro

Cream (0,75l)

Sanlùcar de Barrameda|Spanien
129,00 DKK /stk
Alexandro

Pedros Ximénez (0,75l)

Sanlúcar de Barrameda|Spanien

Sådan gør du

  1. Pres din modne grape ned i en gryde. Skræl æblerne, skær dem i både og hæld dem ned i gryden sammen med grapesaften. Hæld ca. ½ dl sukker ned over æblerne samt korn fra 1 vaniljestang. Lad det koge op og simre i 10 minutter. Æblestykkerne skal falde fra hinanden, men gerne i nogle større stykker, så det hele ikke er grød. Smag til imens det køles ned. Du kan også prøve at gemme en håndfuld æblestykker, som du først kommer i gryden efter 5 minutter. Så får du mere struktur i din æblekage.

  2. Nu skal du forberede din sukker-rasp. Smelt smørret på panden, 1/2-1 dl sukker hælder du oven på det smeltede smør. Alt efter hvor sød din æblemasse er, så kan dette tilpasses her. Raspen hældes ved. Rør godt rundt i panden. Hold varmen ved mellem varme. Når sukker/rasp er godt blandet sammen og farven er mørk (ikke sort) tager du det af panden. Fordel i små stykker på bagepapir.

  3. Find en madpose frem. Hæld makroner i sammen med dit sukker-rasp. Find en kagerulle frem og giv den gas til alt er fint fordelt og blandet.

Find nogle glas frem. Et glas per person for at være helt præcis. Mange starter med et lag sukker-rasp og makron i bunden. Sidste gang jeg lavede det, var der kun knas i midten af glasset (men glasset var bredt og ikke så dybt). Slut af med æblekage på toppen, hvor du placerer en stor skefuld blød flødeskum.

Det smager himmelsk – men aldrig helt så godt, som da vi var børn og spiste hjemme ved bedstemor og bedstefar.

Noter om maden

Æblekage kan varieres på mange måder. Lakrids eller pufsukker i knasen vil automatisk føre til version 2.0. Måske lidt Calvados i æblegrøden? Prøv dig frem med lidt ad gangen i den kolde æblegrød.

Hvad Drikker Man Til Klassisk Æblekage?

Til denne dessert drikker man en sherry. Prøv vores dessertsherry, enten Pedro Ximenez eller Cream.

Det skal du bruge (4 personer):

Ca. 1 kg modne røde æbler

1 stor rød grape

25-30 makroner

1 dl rasp

1½ dl sukker

25-50 gram smør

1 vaniljestang

½ l fløde

Det skal du bruge (4 personer):

Ca. 1 kg modne røde æbler

1 stor rød grape

25-30 makroner

1 dl rasp

1½ dl sukker

25-50 gram smør

1 vaniljestang

½ l fløde