Forside / Opskrifter / Agurkesalat
Agurkesalat

Det drikker du til
Agurkesalt er jo en lille ret, men det skal jo ikke forhindre kokken i lige at få et glas vin imens maden laves.
Sådan gør du
-
Start med rive din agurk i skiver og fordel dem på et rent klæde. Strø salt udover agurken, og lad det trække i 30 minutter.
-
Korianderfrø, sukker og eddike koges op. Lad det koge i tre-fem minutter og køl lidt ned.
-
Vask salten af agurken og pres forsigtigt det sidste vand ud af agurkerne.
- Hæld lage og agurkeskiverne i et skoldet glas, som du først har skyllet i atamon. Din agurkesalat kan holde sig i mange måneder, hvis du stiller det køligt og mørkt.
Noter om maden
Hvis du har nogle dildfrø, så smid dem i din lage. Prøv også at putte noget fint hakket dild i agurkesalaten ved servering.
Hvad Drikker Man Til agurkesalt
Den megen syre i salaten kræver i princippet megen syre. En riesling vil typisk være god. La Ola fra Malaga er også tør med masser af syre. Du kan også gå modsat og prøve en hvid, tør sherry – hvor der ikke er syre.
Det skal du bruge:
2 agurker
1 håndfuld groft salt
4 dl eddike
2 dl rørsukker
2 spsk. korianderfrø
Atamon

Det skal du bruge:
2 agurker
1 håndfuld groft salt
4 dl eddike
2 dl rørsukker
2 spsk. korianderfrø
Atamon