Skip to content

Coleslaw – den sidste opskrift på coleslaw som du nogensinde får brug for

Klassisk spise til bl.a. kylling på grill, pulled pork, en burger, en frikadelle eller din bøf. Faktisk er der ikke så mange begrænsninger – og lavet the american way er det bare lækkert!

Det drikker du til

Gastro
129,00 DKK /stk
Alvar de Dios

Camino de Los Arrieros, 2017

Terra de Castilla y León|Spanien
Flaskehalsen
129,00 DKK /stk
Domaine de l'R

Le Canal des Grands Pièces, 2016

Chinon|Frankrig

Sådan gør du

Inden du starter skal du overveje, om det er nu, at du lige tjekker vinen til senere? Når du har disse overvejelser på plads, så kan vi gå i gang!

  1. Du skal starte med at hakke et lille hvidkålshoved i små fine strimler.
  2. Dernæst skal 6-10 gulerødder rives (alt efter størrelse).
  3. Bland ingredienserne til marinaden godt sammen og smag til med salt, peber og sukker. Bemærk at jeg er vild med spidskommen, så der er nok lidt mere i denne version end andre opskrifter – men smag dig frem!

Et par timer inden maden blander du kål og gulerødder godt med marinaden, hvorefter det stilles på køl.

Når det er ved at være spisetid, laver du dressingen og blander det sammen med kål og rødder.

Noter om maden

Spidskommen er et afgørende element i marinaden. Køb de hele frø – det giver en langt bedre smag, end hvis du bruger stødt spidskommen. Så varmer du dem først på panden og knuser dem i en morter.

Sellerisalt er også et must – her kan du ikke gå på kompromis med almindelig salt.

Prop det ind i en burger med Pulled Pork – og ikke et øje vil være tørt.

Hvad Drikker Man Til Coleslaw?

Kylling med coleslaw kan godt kræve en lidt krævende hvidvin som Atlantico, hvis du går mod de røde så prøv evt. Camino fra Arribes – her er der syre og friskhed som matcher dine dressinger flot.

Det skal du bruge:

Marinade og grundsalat:

  • 1 hvidkålshoved hakket fint
  • 1 spsk. spidskommen.
  • 1 spsk. sellerisalt
  • 2 spsk. dijonsennep
  • 1 spsk. honning
  • 2 ½ dl æbleeddike
  • 1 spsk. sukker

Dressing:

  • 3 dl græsk yoghurt (2%)
  • 1 dl mayo
  • Salt, peber og lidt sukker.

Det skal du bruge:

Marinade og grundsalat:

  • 1 hvidkålshoved hakket fint
  • 1 spsk. spidskommen.
  • 1 spsk. sellerisalt
  • 2 spsk. dijonsennep
  • 1 spsk. honning
  • 2 ½ dl æbleeddike
  • 1 spsk. sukker

Dressing:

  • 3 dl græsk yoghurt (2%)
  • 1 dl mayo
  • Salt, peber og lidt sukker.