Skip to content

Græskarsuppe med bid i

En nem og lækker supper, som holder dig varm og tilpas i de kølige efterårs- og vinter måneder. Perfekt når Halloween rammer os. Krydderierne fra Asien giver en lidt mere nuanceret profil. Og med sprødstegt chilipølse kommer der knas og endnu mere varme ind i suppen
Græskarsuppe

Det drikker du til

Jyllandsposten
135,00 DKK /stk
El Paraguas

Agás do Tempo 2018

D.O. Ribeiro|Spanien
150,00 DKK /stk
Pablo Vidal

Luxuria, 2018

D.O. Monterrei|Spanien
Jyllands-Posten
179,00 DKK /stk
Alvar de Dios

Vagüera, 2017

Tierra de Castilla y León|Spanien

Sådan gør du

Græskarsuppe med bid i laver langt de fleste af os til Halloween. Det er en skam, at det kun sker her, for det smager godt – men hvis der render uhyre rundt udenfor, så overvej at drikke et glas vand i stedet for vin til når du laver maden – eller sikre dig, at døren er låst og få hældt et glas vino op til kokken!

  1. Start med at udhule dit græskar for kerner. Skær den i stykker. Du skal ikke skrælle den, da skrællen bliver helt blød ved kogning.
  2. Hak løg, ingefær, hvidløg og kartoffel og svits det i en gryde sammen med smørret. Efter 5 minutter tilsætter du græskarstykkerne, chili citrongræsset.
  3. Efter 5 minutter hælder du 1 liter hønsebouillon over. Lad det hele koge stille og roligt i 20-30 minutter indtil alt er mørt.
  4. Find håndblenderen frem og blend indtil du har en fin og blød suppe. Smag til med salt, peber og sherryeddike eller hvidvineddike.
  5. Skær chilipølsen i nogle små stykker. Steg det på en pande og lad det dryppe af.

Ved servering skal der lidt stegt pølse, frisk koriander og en lille smule creme fraiche oven på suppen som pynt.

Noter om maden

Husk at varme de dybe tallerkener op først. Enten direkte i ovnen eller ved lige at hælde lidt kogende vand op i dem. det holder suppen varm. Hvis du har lyst til et godt brød til, så er der nogle gode opskrifter lige her hos bagvrk.dk

Hvad Drikker Man Til Græskarsuppe med Bid i?

Suppen er fed og cremet og krydderierne fra Asien skal også have lidt modspil. Luxuria fra Pablo Vidal lavet på Godello passer flot til, men også Agas do Tempo, Vaügera eller Atlantico vil passe godt til suppen.

Det skal du bruge (hovedret 4 personer):

1 Hokkaido græskar

2-3 kartoffel skrællet og i mindre stykker1 stort løg

2 fed hvidløg

1 tsk. chiliflager

1 stykke ingefær på størrelse med en tommelfinger

Sherryeddike

25 gram smør

1-2 stang citrongras

Creme fraiche

1 Håndfuld frisk koriander

1 liter Hønsebouillon

4 cm stærk chilipølse

Græskarsuppe

Det skal du bruge (hovedret 4 personer):

1 Hokkaido græskar

2-3 kartoffel skrællet og i mindre stykker1 stort løg

2 fed hvidløg

1 tsk. chiliflager

1 stykke ingefær på størrelse med en tommelfinger

Sherryeddike

25 gram smør

1-2 stang citrongras

Creme fraiche

1 Håndfuld frisk koriander

1 liter Hønsebouillon

4 cm stærk chilipølse