Skip to content

Det drikker du til

95,00 DKK /stk
Alvar de Dios

Tio Uco, 2017

Toro|Spanien

Sådan gør du

En salsa inspireret af Ottolenghi. Den passer perfekt til fed fisk eller kød. Det går hurtigt, så skynd dig at få et glas vin op til dig selv.

  1. Hak oliven. Start med at tage stenene ud. Et kedeligt pillearbejde, men nødvendigt.
  2. Snit sellerien i tynde skiver.
  3. Hak den røde chili i tynde strimler. Fjern kernerne først..
  4. Bland kapers, oliven, selleri, rosiner, 1/2 af chilien, 1/2 af karsen og de n hakkede persille i en skål.
  5. Pisk olivenolie, saften fra citronen og honning. Hæld det ud over din salsa og lad den stå i 20-30 minutter.

Server til en god fed fisk eller et stykke kød til. Det kan f.eks. være braiseret svinebryst.

Hvad Drikker Man Til? Hvidvin, måske en tør sherry eller et frisk glas rødvin med terrior vil givetvis passe godt her.

Det skal du bruge:

  • 1 glas kapers
  • 2 stang bladselleri
  • 1 håndfuld grønne oliven uden sten
  • 1 håndfuld rosiner
  • 1 rød chili
  • 1 spiseksefuld honning
  • 1/2 dl. olivenolie
  • Saften fra 1/2 til 1 citron
  • 1 lille bakke karse
  • 1 håndfuld bredbladet persille
Svinebryst braiseret

Det skal du bruge:

  • 1 glas kapers
  • 2 stang bladselleri
  • 1 håndfuld grønne oliven uden sten
  • 1 håndfuld rosiner
  • 1 rød chili
  • 1 spiseksefuld honning
  • 1/2 dl. olivenolie
  • Saften fra 1/2 til 1 citron
  • 1 lille bakke karse
  • 1 håndfuld bredbladet persille