Skip to content

Syltede rødløg – det perfekte tilbehør

Syltede rødløg er et fantastisk tilbehør at have stående i køleskabet. De syltede rødløg er nemlig perfekt til at skabe balance mellem de fire basale grundsmage: surt, sødt, salt og bittert og så er syltede rødløg nemt at lave.
Syltede rødløg

Det drikker du til

Gastro
129,00 DKK /stk
Alvar de Dios

Camino de Los Arrieros, 2017

Terra de Castilla y León|Spanien
92 point | Guie Peñin
129,00 DKK /stk
Portal del Montsant

Brunus, 2016

D.O. Montsant|Spanien

Sådan gør du

Syltede rødløg laves næsten altid når de skal bruges, men ellers start på maden en lørdag 10 minutter før tid, hæld et lille glas vino op til kokken, og så få lavet de syltede rødløg, som du skal bruge den næste måneds tid. Er vinen i glasset? Så går vi igang:

  1. Skræl løggene, skær dem i halve og bagefter i skiver. Du kan lege lidt med tykkelse. Nogle skal måske også være i både, nogle skal være snittet super fint, og nogle måske lidt mere grove. Lav evt. nok af hver type til at de kan få deres eget glas bagefter.
  2. Find en kasserolle frem og få syltelagen i kog.
  3. Når syltelagen koger, skal løgene i. Hvis du har snittet løgene fint, så tag gryden af varmen, ellers kan du lige give dem 2-3 minutter på lavt blus.
  4. Lad det trække i gryden i 10-15 minutter. De syltede rødløg må godt have lidt bid.
  5. Skold et syltetøjsglas og hæld løg og lage i glasset.

Nu har du et fantastisk tilbehør, som klassisk kan bruges på burgere, tacos og hot-dogs, men er også super godt til vinterens gryderetter med mos, eller til et tapasbord, hvor du også har de her friturestegte udgaver af oksehale med.

Hvad Drikker Man Til syltede rødløg?

Det afhænger naturligvis af, hvad hovedingrediensen er, men rødvin med lidt syre som Camino fra Alvor de Dias er gidt til hot-dogs, tacos og burgers.

Det skal du bruge:

3 rødløg

3 dl æbleeddike

2 dl vand

150 gram sukker

5-6 peberkorn

Syltede rødløg

Det skal du bruge:

3 rødløg

3 dl æbleeddike

2 dl vand

150 gram sukker

5-6 peberkorn