Skip to content

Fish n Chips med tatarsauce

Tak til de to piger, Nicoline og Augusta, for denne lækre opskrift på Fish n Chips. Faktisk ikke så svær at lave, som du måske tror – og smager fantastisk!
Fish n Chips

Det drikker du til

Flaskehalsen
129,00 DKK /stk
Victoria Ordóñez

La Ola del Milellero, 2017

D.O. Malaga|Spanien
Gastro
129,00 DKK /stk
Weingut Bender

Annaberg, Riesling Trocken, 2018

Mosel|Tyskland
Gastro
139,00 DKK /stk
Bender

Dajoar Zenit, 2017

Mosel|Tyskland

Sandt at sige anbefaler pigerne, at kokken(e) tømmer ølflasken i stedet for at hælde vin op. Som vinpusher forstår jeg jo ikke helt den vinkel, men det kan der arbejdes med.

  1. Start med at få kartoflerne i ovnen. Skær kartoflerne ud i både, dryp olie over og stil i ovnen ved 180 grader. Skal have 45-60 minutter.
  2. Pisk mel, bagepulver og øl sammen. Alle klumper skal piskes godt ud.
  3. Varm olien op. Den skal gerne være ca. 170 grader.
  4. Skær torsken i rette størrelser. Alt mellem en lille hånd til store aflange stykker – alt efter ønske.
  5. Dyb fisken i dejen og put forsigtig i den varme olie.
  6. Pas på der ikke kommer for mange stykker i på en gang. Olien skal beholde den høje temperatur, så dejen bliver sprød.
  7. Læg stykkerne på fedtsugende papir.

Bland ingredienserne til din tatarsauce sammen. Husk at hakke ingredienserne til ønskede størrelser. Smag til med salt, peber og eddike.

HvadDrikkerManTil Fish n Chips?

Riesling med lidt sødme og syre er oplagt til denne halvfede ret; men også La Ola med fedmen, alkoholen og citrusnoterne vil være godt. Ellers prøv en hvidvin fra Galicien.

 

 

125 gram fisk per person (torsk, kuller eller sej)

Citroner

Dej: (ca. 4 personer)

1 øl

250 gram mel

1 tsk. bagepulver

salt

Andet:

Kartofler

2 liter neutral olie

Til tatarsauce:

Fed yoghurt (1/2 l)

1 håndfuld kapers

1 håndfuld cornichoner

God mayo – 1/2 til 1 dl

Dijonsennep

1 håndfuld purløg

Sherryeddike

 

 

Fish n Chips

125 gram fisk per person (torsk, kuller eller sej)

Citroner

Dej: (ca. 4 personer)

1 øl

250 gram mel

1 tsk. bagepulver

salt

Andet:

Kartofler

2 liter neutral olie

Til tatarsauce:

Fed yoghurt (1/2 l)

1 håndfuld kapers

1 håndfuld cornichoner

God mayo – 1/2 til 1 dl

Dijonsennep

1 håndfuld purløg

Sherryeddike