Skip to content

Kylling i stegeso lidt som fra Provence

Stegesoen er ganske enkelt en genial opfindelse. Her er den brugt til en kylling som er tilberedt med et twist af Provence.

Det drikker du til

93 point | Parker
279,00 DKK /stk
Bodega Y Viñedos Akilia

K, 2017

D.O Bierzo|Spanien
Jyllandsposten
135,00 DKK /stk
El Paraguas

Agás do Tempo 2018

D.O. Ribeiro|Spanien
Gastro
129,00 DKK /stk
Alvar de Dios

Camino de Los Arrieros, 2017

Terra de Castilla y León|Spanien

Inden du kaster dig over madlavningen, så skal du naturligvis have et glas vin i glasset til kokken.

  1. Start med at skære alle grøntsagerne i mundrette stykker og smid dem ned i stegesoen sammen med de friske krydderurter og lidt olie, salt og peber.
  2. Tag den rengjorte kylling og gnid den ind i salt, peber, lidt olivenolie og frisk hakket rosmarin. Bind kyllingen sammen, så kødet er tæt pakket.
  3. Placer stegesoen i den kolde ovn, og stil ovnen på 220 grader. Efter 1 time tjekker du kyllingens temperatur. Forvent dog først den er færdig ca. efter 1 ½ måske 2 time – men kyllingen må ikke få for meget. Tør kylling er virkelig ikke særlig spændende! Tjek med et termometer ved det tykke sted bag låret.
  4. Tag kyllingen ud af stegesoen og stil stegesoen ind i ovnen igen – du skal lige have lidt sprødhed ind i kartoflerne, som lige skal have 10 minutter uden låg på.
  5. Lad kyllingen hvile og klip den op i seks stykker.
  6. Slut af med af grille den opskårne kylling i 5 min, så du får et lækkert sprødt skind.
  7. Server herligheden med et godt stykke brød og en lille grøn salat.

    Noter om maden

    Kartoflerne kan nemt skiftes ud med andre former for rodfrugter – alt efter hvad du har i køleskabet – og hvis du har lidt persille og citroner liggende, så prop dem ind i kyllingen. Det giver en dejlig frisk smag.

    Hvad drikker man til?

    En god fyldig hvidvin gøre sig godt, men en ung rødvin med frugtsyre og friskhed vil heller ikke være dum.

    Velbekomme!

Det skal du bruge:

1 god kylling

1 stor håndfuld tomater

2 Bladselleri

2-4 fed hvidløg

2 løg

Frisk persille, oregano, rosmarin og timian

Kartofler

En god olivenolie

Det skal du bruge:

1 god kylling

1 stor håndfuld tomater

2 Bladselleri

2-4 fed hvidløg

2 løg

Frisk persille, oregano, rosmarin og timian

Kartofler

En god olivenolie