Skip to content

Braiseret svinebryst

Svinebryst eller ribbensteg. En fed udskæring, der kan klare mange timer i ovnen uden at bliver tør. Her braiseret i hvidvin, så du har en undskyldning for at åbne en flaske.
Svinebryst braiseret

Det drikker du til

Jyllands-Posten
179,00 DKK /stk
Alvar de Dios

Vagüera, 2017

Tierra de Castilla y León|Spanien
Gastro
159,00 DKK /stk
Bodega Y Viñedos Akilia

Villa de San Lorenzo Blanco, 2017

Bierzo|Spanien
Gastro
129,00 DKK /stk
Alvar de Dios

Camino de Los Arrieros, 2017

Terra de Castilla y León|Spanien

Sådan gør du

Du starter med at smage på den flaske hvidvin, som du skal bruge til braiseringen. Fordi en flaske hvid minus et glas til kokken egentlig er nok til svinet. Vin til svin må nemlig gerne være hvid.

  1. Blend de friske krydderurter til en paste med den revne citronskal og olivenolien.
  2. Tag dit svinebryst. Vend den med svær nedad og gnub krydderurte-past’en ind i kødet.
  3. Vend stykket om. Placeres i et fad, som kan komme i ovnen. Salt skal nu på sværsiden.
  4. Varm din ovn op på 220 grader. (Faktisk burde dette være punkt 1 i opskriften, så skynd dig 😉 )
  5. Når ovnen er varm, så skal grisen ind i ovnen i 45. minutter.
  6. Hæld hvidvinen ned i bradepanden. Skru ned til 150 grader og lad den stå en times tid mere.
  7. Lad grisen stå ved 100 grader i omkring en time mere. Lidt længere, hvis sværene ikke er sprøde.

Serveres med groft brød, en salat og en form for salsa som kan håndtere det fede kød. Gerne noget med kapers og selleri.

Hvad Drikker Man Til? Den fede mad kan klare mange forskellige typer af hvid. En god krydret og mineralsk hvidvin vil være et godt valg. Vaguera fra de Dios er en økologisk hvidvin mere struktur og peber. Perfekt match. Men vin til svin kan også være en Camino fra Alvor de DIos. Krydret, syre og lækker.

Det skal du bruge:

  • Et svinebryst på ca 1 kg. Gerne uden ridser, men kan også være med.
  • 1 flaske hvidvin minus et glas til kokken.
  • 1 stor frisk håndfuld timian, salvie og rosmarin
  • Skallen af en økologisk citron
  • 1/2 dl olivenolie
  • Salt og peber
Svinebryst braiseret

Det skal du bruge:

  • Et svinebryst på ca 1 kg. Gerne uden ridser, men kan også være med.
  • 1 flaske hvidvin minus et glas til kokken.
  • 1 stor frisk håndfuld timian, salvie og rosmarin
  • Skallen af en økologisk citron
  • 1/2 dl olivenolie
  • Salt og peber