Skip to content

Gedeostpizza med søde kartofler, mascarpone og masser af karse

Gedeostpizza med søde kartofler er et skarpt bud, når du vil lige vil have lidt ekstra godt til bordet.
gedeost og søde kartofler

Det drikker du til

Gastro
139,00 DKK /stk
Bender

Dajoar Zenit, 2017

Mosel|Tyskland
Gastro
119,00 DKK /stk
Clàssic Penedès

Vatua! Extra Brut, Clàssic Penedès

Penedes|Spanien

Gedeostpizza er faktisk ret nemt at lave, men pizza sviner lidt, så hæld et glas hvidvin op til kokken, så du ikke stresser over mel der pludselig er over det hele.

  1. Enten køber du en færdig dej eller går all-in og får lavet den selv. Faktisk køber jeg den selv, og hvis du er heldig kan du købe den hos din pizzamand 🙂
  2. Skær din søde kartoffel ud i super tynde skiver og læg dem i en balje med koldt vand
  3. Skær rødløg ud i tynde skiver.
  4. Rul din pizzadej tyndt ud og fordel mascarpone over dejen.
  5. Fordel de tynde skiver af den søde kartoffel ud over mascarponen.
  6. Smid lidt rødløg på, fordel gedeosten og smid din pizza i ovnen. Har du en pizzasten, så er det perfekt. Ovnen skal stå på 280-300 grader.

Imens din pizze er i ovenen hakker du to chili og to fed hvidløg. Bland det med 1 dl olivenolie. Når din pizza er færdig skal du have en masse kar ud over og lidt af din olie.

Hvad Drikker Man Til Gedeostpizza med sød kartoffel?

Hvidvin er ret oplagt. Lidt fad gør heller ikke noget. Syre og flint fra Etna vil ikke være skidt.

Pizzadej

1 stor sæd kartoffel per pizza

Gedeost – en rulle

Mascarpone

Karse

rødløg

Olie på chili og hvidløg

Lidt godt mel der giver god skorpe: Majsmel eller manitoba

 

gedeost og søde kartofler

Pizzadej

1 stor sæd kartoffel per pizza

Gedeost – en rulle

Mascarpone

Karse

rødløg

Olie på chili og hvidløg

Lidt godt mel der giver god skorpe: Majsmel eller manitoba