Skip to content

Salat med figner, melon og serranoskinke

Salat med figner er en nem og lækker måde at få friske figner ind i det salte køkken. Det smager ganske enkelt bare godt og så pifter du lige den gamle traver melon og skinke lidt op. Win-win.
salat med figner

Det drikker du til

119,00 DKK /stk
Argüeso

Cream

D.O. Jeréz|Spanien
Jyllandsposten
135,00 DKK /stk
El Paraguas

Agás do Tempo 2018

D.O. Ribeiro|Spanien
125,00 DKK /stk
El hato y el Gabarato

La Jefa, 2018

D.O. Arribes del Duoro|Spanien

Sådan gør du

En dejlig sommerret, som naturligvis kræver et lille glas til kokken. Hvis I skal have ost senere, så få fat i en cream sherry, og start med at hælde et lille glas op til kokken med is og en skive frisk appelsin i. Så er du nemlig helt klar til at gå igang.

  1. Figner skæres i kvarte. Honningmelon skæres i mundrette stykker. Skinken rives i mindre stykker. Osten rives i mindre stykker.
  2. Fordel melon, skinke og figner på en tallerken.
  3. Fordel ost og basilikum og rucola over.
  4. Drys en lille smule salt og peber over, dryp lidt olivenolie over.
  5. Slut af med den sorte eddike.

En nem, flot og lækker ret. Den går godt på et tapasbord, eller som en salat til bordet, når du har gang i grillen. Kan også fint bruges som lille forret med et godt stykke brød til.

Hvis du mangler inspiration til et godt brød, så finder du det her hos bagvrk.

Hvad Drikker Man Til Salat med figner, melon og serranoskinke?

Afhænger lidt af rettens kontekst. Men en Tempo Agas har et lidt floralt udtryk, som vil gå godt til både melonen, men også grisen. En cream sherry – hvis det er en forret – vil også være smukt.

Det skal du bruge:

  • 4-5 friske figner
  • Et par skiver serranoskinke
  • 1/2 honningmelon
  • 1 kugle mozzarella
  • 1 lille håndfuld basilikumblade
  • 1 lille håndfuld rucolablade
  • Balsamicoeddike eller sherryeddike på PX
  • Lidt olivenolie og en smule citron
  • Salt og peber
salat med figner

Det skal du bruge:

  • 4-5 friske figner
  • Et par skiver serranoskinke
  • 1/2 honningmelon
  • 1 kugle mozzarella
  • 1 lille håndfuld basilikumblade
  • 1 lille håndfuld rucolablade
  • Balsamicoeddike eller sherryeddike på PX
  • Lidt olivenolie og en smule citron
  • Salt og peber