Skip to content

Cubano sandwich fra filmen Chef

I filmen Chef laver de en cubansk sandwich baseret på gris og ost. Det er tidskrævende, men så har du også en fantastisk ret med SMAG til en havefest eller til når drengene kommer på besøg.
Cubano chef

Det drikker du til

Gastro
129,00 DKK /stk
Alvar de Dios

Camino de Los Arrieros, 2017

Terra de Castilla y León|Spanien
Jyllands-Posten
179,00 DKK /stk
Alvar de Dios

Vagüera, 2017

Tierra de Castilla y León|Spanien

Sådan gør du

Cubano sandwich’en er næsten hovedpersonen i filmen Chef, hvor Jon Favreau spiller gourmet-kokken som (gen)finder sig selv som menneske og kok igennem en food-truck, hvor de laver cubansk mad – ikke mindst den sandwich som kaldes Cubano. Cubano sandwich er fantastisk, og har alt, hvad en sandwich bør indeholde. Den er dog ret tidskrævende, ikke mindst fordi en væsentlig del er en nakkefilet (eller svinebryst) som er tilberedt helt specielt. Kødet kan også laves som pulled pork (se iøvrigt opskrift på pulled pork lige her)

Start med at se filmen, drøm om din kommende Cubano sandwich og få så åbnet en flaske vino, så vi kan kommen igang!

Vi starter med køddet, hvor det laves som en marineret grisesteg. Marinaden hedder mojo og stammer naturligvis fra Cuba:

  1. Klargør og bland bagefter alle ingredienserne til marinaden. Gnub så meget af marianden ind i kødet, som du kan. Bagefter skal kødet mariners i en pose med resten af marinaden. Gerne et døgns tid.
  2. Inden kødet skal i ovnen, kan du med fordel binde det op med lidt kødsnor. Men det er ikke nødvendigt.
  3. Varm ovnen op til 220 grader, hvorefter kødet placeres i ovnen.
  4. Efter 30 minutter skruer du ned til 120 grader, og lader kødet stå mellem 1 og 2 timer indtil kernetemperaturen er ca. 68 grader.
  5. Husk løbende at få hældt marinaden over kødet.
  6. Når kødet er færdigt, så lader du det stå og trække i et par timer inden snoren fjernes.
  7. Kødet må gerne være helt koldt inden du skærer skiverne til sandwich.

Nu er det tid til en Cubano sandwich:

  1. Alt efter hvor mange du skal lave, så skal du have smeltet en del smør. Start evt. med en hel pakke, hvis du skal lave mere end 20 sandwich.
  2. Varm en toastmaskine op.
  3. Brødet skæres over, og du smører den søde sennep på brødet.
  4. Fordel den kogte skinke, tynde skriver af dit mojo-svin, ost og tynde skiver af syltede agurker i din sandwich.
  5. Det smeltede smør skal smørres godt på begge sider af brødet, inden hele herligheden skal i din toastmaskine indtil brødet er sprødt og lækkert.

Den her ret kan bruges til et buffetbord, som selvstændig servering til et frokostbord (som alternativ til en flæske/ribbensteg), til havefesten eller til når drengene kommer forbi til bold, og virkelig skal have det ultimative.

Men i mens kødet er i ovnen, så kan du jo evt. se filmen Chef og lure de små trick. Den kan lejes mange steder – og er f.eks. lige her hos Blockbuster.

Hvad Drikker Man Til Cubano Sandwich fra filmen Chef?

En kold øl er ikke at fornægte, men Vagüera fra Alvar de Dios er et frækt glas hvidvin til (næsten) alle griseretter, Camino’en fra samme hus vil også være god med frugt og syre – men hvis du er til sherry, så skal der Amontillado i glasset!

Det skal du bruge:

  • Nakkefilet på et par kg
  • 1/2 kop olivenolie
  • Skallen fra 2 økologiske appelsiner, revet fint
  • Saften fra de to økologiske appelsiner
  • Fint revet skal fra fire-fem limes
  • Saften fra de fire-fem limes
  • 8 store fed hvidløg
  • En stor håndfyld mynte – hakket fint
  • En stor håndfuld korianderblade – hakket fint
  • En stor håndfuld frisk oregano – hakket fint
  • En spiseskefuld spidskommen (knust)
  • Salt og peber

Derudover per sandwich:

  • 1 eller 2 skiver ost
  • 1 god skive kogt skinke
  • 2 syltede agurker
  • Sød sennep
  • Smeltet smør
  • Brød – flütes
Cubano chef

Det skal du bruge:

  • Nakkefilet på et par kg
  • 1/2 kop olivenolie
  • Skallen fra 2 økologiske appelsiner, revet fint
  • Saften fra de to økologiske appelsiner
  • Fint revet skal fra fire-fem limes
  • Saften fra de fire-fem limes
  • 8 store fed hvidløg
  • En stor håndfyld mynte – hakket fint
  • En stor håndfuld korianderblade – hakket fint
  • En stor håndfuld frisk oregano – hakket fint
  • En spiseskefuld spidskommen (knust)
  • Salt og peber

Derudover per sandwich:

  • 1 eller 2 skiver ost
  • 1 god skive kogt skinke
  • 2 syltede agurker
  • Sød sennep
  • Smeltet smør
  • Brød – flütes