Skip to content

Mørbradgryde – gryderet med svin og paprika

Gryderet med svin og paprika er en klassiker. Lav den på svinemørbrad med masser af bacon, løg og paprika med en grov mos til.
Mørbradgryde

Det drikker du til

92 point | Guie Peñin
129,00 DKK /stk
Portal del Montsant

Brunus, 2016

D.O. Montsant|Spanien
Jyllands-Posten
179,00 DKK /stk
Alvar de Dios

Vagüera, 2017

Tierra de Castilla y León|Spanien
92 point | Parker
149,00 DKK /stk
Alvar de Dios

Aciano, 2017

D.O. Toro|Spanien

Sådan gør du

Mørbradgryde er altså bedst lavet, hvis du lige starter med at hælde et glas vin op til kokken.

  1. Find en gryde frem. Svits løg, og champignon i lidt smør og olie. Tilsæt en teskefuld paprika, og varm godt igennem.
  2. Tag løg og champignon op af gryden. Nu skal bacon og kålpølsen svitses. Igen slut af med en god teskefuld paprika.
  3. Tag bacon og pølse op af gryden.
  4. Skær din mørbrad ud i mundrette stykker og smid i gryden sammen med en teskefuld tomatkoncentrat. Giv kødet lidt stegeskorpe.
  5. Nu skal alt tilbage i gryden. Tilsæt 20 gram smør, en spiseske hvedemel og en stor spiseske paprika. Varm godt igennem og smid lidt mere smør i. Det må ikke tørre ud.
  6. Hæld dåsen med tomat samt fløden i. Spæd til md lidt sødmælk eller bouillon, hvis du mangler væde.
  7. Lad det hele koge op. Lad det simre i 15-20 minutter. Smag til med salt, peber og evt. lidt citronskal eller sherryeddike.
  8. Nu skal din mørbradgryde gerne have en god tykkelse og en dejlig smag. Ellers lad det koge lidt op igen og put lidt ekstra krydderier i.

Din mos laver du på kartofler. Husk vandet skal ikke saltes. Når kartoflerne er kogt godt møre, så smider du en halv pakke smør i. Smag til med salt og peber.

Serveres med hakket persille ovenpå og et godt stykke brød. Du kan finde opskrifter til et godt brød lige her.

Hvad Drikker Man Til Mørbradgryde

Alvar de Dios laver vine med frugt og syre. Du finder Alvars Camino lige her. Gastro har kastet fem stjerner efter. Du kan også prøve en hvidvin fra Alvar – Vagüera. Den har Jyllands-Posten kastet fem stjerner efter, og du finder den lige her. Du kan også prøve denne krydrede rødvin fra Montsant – Brunus. Perfekt til gryderetter generelt.

Det skal du bruge (ca. 4 personer):

  • Et stort løg skåret i tynde ringe
  • En lille dåse tomatpuré
  • To kålpølser
  • Et stykke røget bacon på omkring 100 gram
  • En svinemørbrad
  • Paprika 3-5 spiseskefuld
  • En lille håndfuld bredbladet persille
  • Smør
  • 250 gram champignon
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 250 ml fløde

Plus kartofler og smør til din mos.

Mørbradgryde

Det skal du bruge (ca. 4 personer):

  • Et stort løg skåret i tynde ringe
  • En lille dåse tomatpuré
  • To kålpølser
  • Et stykke røget bacon på omkring 100 gram
  • En svinemørbrad
  • Paprika 3-5 spiseskefuld
  • En lille håndfuld bredbladet persille
  • Smør
  • 250 gram champignon
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 250 ml fløde

Plus kartofler og smør til din mos.